Forum

Mailenable ayarları...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Mailenable ayarları hakkında birkaç soru

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
431 Görüntüleme
(@omermollamehmetoglu)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Mailenable professional 9.16 sürümünü kullanmaktayız. Ancak kafama takılan bazı sorular var bu soruları sizlere sormak isterim;

İlk olarak şu bilgiyi vermek isterim, sunucumuzun hostname adresi mail.ornek1.com diyelim ki ancak bir sunucuda birden fazla domain (yaklaşık 10 adet) kullanmaktayız.

RDNS Kaydı : sunucunun hostname domain adresi örnek olarak mail.ornek1.com ancak biz birden fazla domaini mail servere eklediğimizden dolayı hangi domain için RDNS kaydı yapmamız gerekiyor. IP Adresimizi mail.ornek1.com olarak kayıt ettirdiğimizde diğer domainlerde de RDNS kaydı spam sorunu yaşamamamız adına yapılmış olacak mıdır?

DNS Server : Sunucu içerisinde herhangi bir dns kurulumu yapmadık. Şuan maillerin gelip gitmesi hakkında herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor ancak bazı exchange serverlara gönderim esnasında hata maili dönüyor genellikle (genellikle ptr eksik şeklinde dönüyor). Ping attığımızda ise genellikle timeout oluyor isteğimiz. Mutlaka dns sunucusu kurmamız gerekir mi içeriye.

MX : MX 10 kayıtlarımız her domain için mail.alanadi.com şeklinde ve mail.alanadi.com a kayıtlarıda yukarıda yazmış olduğum mail.ornek1.com mail server ip sini işaret ediyor. Biz mx olarak direkt olarak tüm domainlere mail.ornek1.com versek (herahngi bir ip değişiminde tekrar değişikik yapmamak için) sorun yaşarmıyız.

SPF: SPF kaydı yaparken (v=spf1 a mx ip4:1.1.1.1 ~all) direkt olarak mail.ornek1.com alan adımızın ip adresini belirtiyoruz. Ancak bu tarafta merak ettiğm durum şudur : biz örnek olarak sonu 201 olan ip adresine yönlendiriyoruz tüm mx kayıtlarını. Ama 201 numaralı ip blackliste düşmesi durumunda biz 202 numaralı ip adresini outbound ip olarak seçersek spf kayıtlarını da değiştirmemiz gerekmekte midir? Eğer değiştirmemiz gerekiyorsa yine aynı yöntem ile mx kaydında şu a kaydındaki domainin ip adresi diyerek ip değiştirdiğimizde tek bir a kaydında değişiklik yaparak tüm domainlerdeki spf'i güncellemiş olur muyuz.

Elimden geldiğince açık bir şekilde anlatmaya çalıştım umarım açıklayıcı olabilmişimdir. Şimdiden teşekkür ederim,

İyi çalışmalar herkese.

 
Gönderildi : 15/08/2016 21:02

Paylaş: