Anasayfa » Forum

Linux Centosa Zimbra Kurdum Arayüz Açılmıyor  

  RSS
Caner ÖZEN
(@CanerOZEN)
Üye

Arkadaşlar 0 Centos Kurulumu Yaptım Ardından Hatasız Bir Şekilde Zimbra Kurulumunu Yaptım Fakat https://ip:7071 yazdığımda arayüz açılmıyor http://ip girdiğimde apachenin açılış sayfası açılıyor ne yapabilirim.

Alıntı
Gönderildi : 17/04/2014 12:51
Mustafa Yılmaz
(@mustafayilmaz-2)
Üye

Selam,

Ip ve servername ve /etc/hosts dosyasının içinde herşey yolunda gözüküyorsa selinux ve iptables'i devre dışı bırakarak bir deneyin. Eğer çalışırsa ayrıntılı bir dökümandan selinux ve iptables bileşenlerinin zimbra çalışan bir sunucuda olması gerektiği gibi yapılandırılmasını sağlayın. 

Hala olmadıysa /var/log/zimbra.log dosyasındaki hataları gönderin.

Kolay gelsin.



 

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/04/2014 16:34
Caner ÖZEN
(@CanerOZEN)
Üye
$
Apr 17 14:00:50 server zmconfigd[5627]: Tracking service mailbox
Apr 17 14:00:50 server zmmailboxdmgr[31735]: stale pid 6793 found in /opt/zimbra/log/zmmailboxd_manager.pid: No $
Apr 17 14:00:50 server zmmailboxdmgr[31735]: assuming no other instance is running
Apr 17 14:00:50 server zmmailboxdmgr[31735]: file /opt/zimbra/log/zmmailboxd.pid does not exist
Apr 17 14:00:50 server zmmailboxdmgr[31735]: assuming no other instance is running
Apr 17 14:00:50 server zmmailboxdmgr[31735]: no manager process is running
Apr 17 14:00:50 server zmconfigd[5627]: Executed: /opt/zimbra/bin/zmmailboxdctl status norewrite returned 1 (25 $
Apr 17 14:00:50 server zmconfigd[5627]: Tracking service mailboxd
Apr 17 14:00:50 server zmconfigd[5627]: Executed: /opt/zimbra/bin/zmmtactl status norewrite returned 1 (23 - 13)$
Apr 17 14:00:50 server zmconfigd[5627]: Tracking service mta
Apr 17 14:00:51 server zmconfigd[5627]: Executed: /opt/zimbra/bin/zmstatctl status norewrite returned 1 (14 - 27$
Apr 17 14:00:51 server zmconfigd[5627]: Tracking service stats
Apr 17 14:00:51 server zmconfigd[5627]: Watchdog: service antivirus status is OK.
Apr 17 14:00:51 server zmconfigd[5627]: All rewrite threads completed in 0.00 sec
Apr 17 14:00:51 server zmconfigd[5627]: All restarts completed in 0.00 sec
Apr 17 14:01:06 server postfix/postqueue[31898]: fatal: Queue report unavailable - mail system is down
Apr 17 14:01:36 server postfix/postqueue[31909]: fatal: Queue report unavailable - mail system is down
 
 
log dosyasına böyle yazıyor en son kayıtları aldım. 
CevapAlıntı
Gönderildi : 17/04/2014 17:01
Akın Demircan
(@AkinDemircan)
Üye

Servisler çalışmıyor gözüküyor şundan olabilir; Zimbra dosyalarını sisteme yüklendikten sonra config edilen menüden ayarları kaydetmeyip zimbrayı yapılandırmadan kurulumdan çıkmış olabilirsiniz.

/opt/zimbra/libexec/zmsetup.pl 

çalıştırıp ayarları bitirdikten sonra en son ana menüde 'a' tuşuna basarak ayarları kaydedin ki zimbra servislerini config dosyasına göre yapılandırıp servisleri çalıştırabilsin şu vide size yardımcı olacaktır;

 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 17/04/2014 17:24
Caner ÖZEN
(@CanerOZEN)
Üye

Video ya Göre Tüm Adımları Bire Bir Yaptım Fakat Yine Çalıştıramadım.

 

zmcontrol status dediğimde mailbox çalışmıyor gösteriyor

 

        antispam                Running

        antivirus               Running

        ldap                    Running

        logger                  Running

        mailbox                 Stopped

                mysql.server is not running.

        mta                     Running

        opendkim                Running

        spell                   Running

        stats                   Stopped

        zmconfigd               Running

log dosyasında java ile ilgili hatalar sürekli yazmış. 

 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/04/2014 15:13
Akın Demircan
(@AkinDemircan)
Üye

Yani en başından kurulumu tamamen videoya göre yapmışsanız hiçbir sorun olmaması gerekiyor.

 

Mysql servisinde bir problem var ilk önce zimbranın kendisi çözebilecekmi bakalım hatalar permslerle ilgili olabilir

 

zimbra userdeyken '#zmcontrol stop' yazarak tüm servislerin durmasını sağlayın daha sora root ile tekrar giriş yaparak '#/opt/zimbra/libexec/zfixperms' komutunu çalıştırın daha sonra zmcontrolü tekrar çalıştırın status ile kontrol edin olmuyorsa logları paylaşın

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/04/2014 16:42
Caner ÖZEN
(@CanerOZEN)
Üye

Merhaba Hocam 

 

Hocam Sunucuyu Formatladım Tekrar Kurdum Bu sefer arayüze erişiyorum fakat mta ve postfix servisleri çalışmıyor kaç gündür şu zimbrayla uğraşıyorum bu konuda yardımcı olursanız sevinirim hocam. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 21/04/2014 12:16
Akın Demircan
(@AkinDemircan)
Üye

Yardımcı olurum tabi ki ama sadece çalışmıyor demekte sorunu çözmekte bize yardımcı olmuyor. Logları paylaşmanız lazım ilk önce. Şunu söyleyeyim kurarken bir yerlerde hata yapılıyor. Zimbrayı defalarca kurdum paylaştığım videoda kurulumla iligli hiçbir eksiklik yok. Kurarken bize neler yaptığınızdan bahsederseniz belki daha çok yardımıcı oluruz.

Bu arada kurmaya çalıştığınız centos ve zimbranın versiyonlarını yazar mısınız?  ve kaç bit? 

 Bu şekilde çalışmıyor dediğinizde aklıma gelen ilk sorun postfixin kullandığı portların zaten kullanılıyor olduğundandır. Bununda sebebi zimbrayı kurarken centosun içinde gelen postfix servisini kapatmadığınızdan olabilir. 

#service postfix stop

#chconfig postfix off

 bu komutları çalıştırmış mıydınız? yapmadıysanız yapıp sunucuyu yeniden başlatın.

 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 21/04/2014 13:07
Caner ÖZEN
(@CanerOZEN)
Üye

Sonunda Tüm Sorunu Çözdüm Hocam Şuan sorunsuz çalışmaya başladı iptablese tüm portları tanıtmama rağmen aktif olunca açmıyor arayüzü o ayrı bir sorun ama kapatığımda sorunsuz çalışıyor. 

 

Yardımlarınız İçin Çok Teşekkür ederim hocam. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 21/04/2014 13:49
Paylaş:

Lütfen Giriş yap yada Kayıt ol