Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange Ad çözümlenemiyor.

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
808 Görüntüleme
(@MertSARIABDULLAHOGLU)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 

Konuya bakınca hemen cevabı forumda var diyebilirsiniz ancak forumdakilerin hepsini uyguladıktan sonra buraya yazıyorum. Problem şöyle, arada vpn olmayan bir şubeden RPC over HTTP yöntemi ile exchange'e bağlanıyoruz. Aynı yerde yaklaşık 5 makine var ve onlarda sıkıntı yok ancak bir tanesinde "Ad çözülemiyor. Microsoft Exchange bağlantısı yok. Bu eylemi tamamlamak için outlook çevirim içi veya bağlı olmalıdır" diyor. yeni profil oluşturma, 1. dns adresine exchange server'in dış bacağını yazma, vb. gibi forumda yazan yöntemleri denedim ancak aynı hatayı hala veriyor. Bu durumu nasıl düzeltebilirim acaba?

 

Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 11/11/2013 16:39

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

diğer sorunsuz çalışan clientlerdeki dns ayarının aynı olması yeterli aslında

yada bu makinada proxy vs gibi bir tanım yapılmış olabilir.

 
Gönderildi : 11/11/2013 16:42

(@MertSARIABDULLAHOGLU)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

dns olayı şöyle adsl modem üzerinde dağıtılan standart ayarlar var tüm makinelerde. ayrıca internet için bir proxy ayarı yok. sadece exchange ayarlarken "Exchange Proxy Ayarları" kısmını ayarlıyorum. diğer bilgisayarlarda aynı ayarlar ile herhangi bir sorun olmadan çalışıyor.

 
Gönderildi : 11/11/2013 16:49

(@MertSARIABDULLAHOGLU)
Gönderiler: 6
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

 Problemi çözdüm. Forumda yazan yöntemlerin hepsini denediğimi belirtmiştim bunun içinde ofisi kaldırıp tekrar kurmakta vardı ancak bu sefer bir uninstaller programı ile tekrar kaldırıp office kurulumunu tekrar yaptım ve bu sefer mevcut sistem çalıştı. Şu an için herhangi bir problem gözükmüyor. Bu bilgiyide ekleyeyim dedim.

 

İyi çalışmalar. 

 
Gönderildi : 11/11/2013 18:20

Paylaş: