Forum

Fortimail Anti-Spam...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Fortimail Anti-Spam Davranisi

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
429 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

blank_page Merhaba Savas Hocam,

Merhaba arkadaslar,

Biz sirket olarak bir projeyi devraldik. Bizden onceki IT sahislar, Fortimail cihaz kurmuslar. Email serverimiz linux email serverdir. Asiri derecede spam almakta tum kullanicilar. Ben makalelerden anladigim kadariyla Fortimail gayet effective bir cihaz bizim bu spamleri almamamiz gerekiyor. Lakin onceki IT elemanlarinin yetersizligi de ortada oldugundan konfigurasyon eksikliginden kaynakli bir sorun oldugunu dusunuyorum.Cihazin uzerinde iki tane harddrive i oldugu goruluyor. Bizim spam almamamiz icin oneriniz nedir. Ben asagida makalelerden ogrendigim kadariyla yuruttugum fikirleri paylasmak istiyorum.
Fortimailin trasnparent ya da gateway modunda calistigini varsayiyorum. Saptanan spamlere karsi nasil bir action uygulaniyor bilmiorum ama bu yukarida bahsettigim 2 tane cihazin kendi local harddriveinda depolandigini varsayiyorum hani daha sonra bize inceleme sansi veren bi mekanizma var oldugunu dusunerek. Benim aklima gelen bu harddrivelar doldu artik oraya depolayamadigi icin direk spam mailleri forward ediyor server'a.
Ikinci fikrimde, bi yerde okudum tam hatirlamiyorum, bu cihazlari register yapmadinmi 1 ay sonra anti spam ozelligi iptal oluyor. Yani bu eski it takimi cok yetersiz asikar bi sekilde o yuzden projeyi biz devraldik 🙂 onu da onlardan beklemiyorum degil .

Sizin yaklasiminiz nedir ?

Cok tesekkur ederim
Iyi gunler.

 
Gönderildi : 24/05/2011 14:28

(@savasdemir)
Gönderiler: 1870
Illustrious Member
 

bakılıcak noktalar
lisans varmı ?
antispam profili düzgün yapılandırılmışmı ?
cihaz sisteme yetiyormu ?
kullanılan firmware nedir ?

 
Gönderildi : 25/05/2011 16:17

Paylaş: