Forum

pop3 mail senkroniz...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

pop3 mail senkronizasyon sorunu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
2,754 Görüntüleme
(@thpozitif)
Gönderiler: 10
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar. Sorunun doğru yeri burasıdır diye tahmin ediyorum.

Nokia symbian işletim sistemli cihazımda nokia e-mail uygulamasını kullanıyorum. Bu uygulamada hotmail ve iki adet iş mailim olmak üzere üç adet mail hesabım tanımlı. Aynı mail hesapları masaüstü bilgisayarda windows live mailde de tanımlı. outlook 2007de de tanımlı.

Hotmail'e gelen mailler, okuduğum, sildiğim, gönderdiğim hatta işaretlediğim mailler dahi bilgisayarda live mail'de senkronize olurken iş maillerim için aynı şey söz konusu değil.

iş mail hesaplarımdan telefondan gönderdiğim mailler telefonda kalıyor. Telefonda sildiğim mailler telefonda silinmiş klasöründe kalıyor. Aynı mailleri telefonda silmiş olmama rağmen bilgisayarda gelen kutusunda hiç okunmamış görüyorum. Telefondan yolladıklarım bilgisayara, bilgisayardan yolladıklarım telefona senkronize olmuyor. İnternet alan adı ve barındırmayı kebirhost'tan aldım. Dolayısıyla mail hesapları da aynı sunucuda.

Bu bahsettiğim senkronizasyonu sağlayabilmem için ne yapmam gerekir. Sunucuda mı bir ayar yapmam gerekir yoksa servis sağlayıcısının teknik kabiliyeti mi bu kadar ? Başka bir servis sağlayıcıya mı geçmem gerekir?

 
Gönderildi : 24/12/2010 03:56

(@borayildiz)
Gönderiler: 675
Honorable Member
 

Merhabalar

Hotmail mobil cihazlar için ActiveSync diye bir standartı destekliyor ayrıca desktop ve laptop pclerin senkronizasyonu için imap' e benzer bir standart kullanıyor ve bu sayede sizin mailleriniz hem telefonda hem de bilgisayarlarınız ile eşitlenmiş oluyor.

 İşyerinde kullandığınız mailler muhtemelen pop3+smtp olduğu için bilgisayarlar arası senkronize olması ihtimali yok. Servis sağlayıcınızdan sağlayabiliyorsa imap+smtp desteği isteyin bu işinizi çözecektir. Eğer sağlayamıyorlar ise  servis sağlayıcı için bana özelden mesaj atabilirsiniz. 

 İyi çalışmalar 

 
Gönderildi : 24/12/2010 12:11

Paylaş: