Forum

Windows XP Lisansı ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Windows XP Lisansı Satın Alabilmek

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
608 Görüntüleme
(@PelinAkten)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar Çözüm Park Ailesi,

İş yerimizde bulunan özel bir programın çalışabilmesi için Windows XP işletim sistemi gerekmektedir.

Mevcut bilgisayarımızda kurulu olan XP işletim sisteminin lisansız olduğunu öğrendikten sonra lisans almak istedik. Geçmişte Win7 & Win8 gibi bir işletim sistemi aldığımızda XP'ye downgrade yapabiliyorduk fakat ne yazık ki artık bu seçenek Microsoft tarafından ortadan kaldırılmış gözüküyor.

Windows XP lisansı alabilmek için izleyebileceğimiz yol başka ne olabilir? İkinci el Windows XP Box bulabilirsek bunu alabilir miyiz? 

Ya da OEM olan versiyonunu bilgisayarı satın aldığımız firma satın alsa ve bilgisayar faturamızın içerisinde koysa uygun, legal bir yol mudur? 

Yeni alacağımız bilgisayarda Windows 8 satın alsak ve de bir denetim geçirdiğimizde üzerinde başka bir PC'ye ait OEM Lisanslı XP kurulu olsa uygun olur mu? Sanırım resmiyette olmaz ama denetime gelmiş kişiler anlayışla karşılar mı? 🙂

Ufak basit bir lisanslama işinin böylesine karışık bir hal alacağını söyleseler kesinlikle inanmazdım herhalde.  

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... 

 
Gönderildi : 20/12/2013 08:16

(@ugurburma)
Gönderiler: 1973
Üye
 

oem lisansi ancak yeni bir bilgisayar ile alabilirsiniz, xp ye downgrade hakki tanirlarmi sormak lazim. destegi martta bitiyor cunku. box lisanslarda downgrade hakki yok. lisanssiz bir bilgisayar icin almaniz gereken lisans ise ggwa lisansidir. box lisanslar kasa bagimli degil, sirketinize ait lisansli bir box lisans var ise o bilgisayardaki lisansi kaldirarak belki bu bilgisayara aktarabilirsiniz. 2. el lisans satisi olacaginida sanmam.

 
Gönderildi : 20/12/2013 11:22

Paylaş: