Forum

XP Oem lisansları O...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

XP Oem lisansları OPEN lisanslara eklemek mümkün mü?

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
564 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

Bir yerden aklımda kaldı yanlış hatırlamıyorsam firma adına eğer Open lisans varsa ve daha sonra satın alınan PC-Laptoplar üzerindeki Oem lisansları OPEN lisansa eklemek mümkün gibi birşeyler kalmıştı aklımda. Bu mümkün mü.

Bir kurumda zamanında yanlış yapılan tercihlerden dolayı 50 tane toplu şekilde OEM lisans satılmış. Şimdi ise hangi bilgisayarda hangi key kurulu kimse bilmiyor. Kasalara etiketleride yapıştırmamışlar. Bunları OPEN e dönüştürebilirsem süper olur.

Konu başlığına göre alakasız biryerde olacak ama birde ağdaki bilgisayarlarda (AD ye üye) hangi keyler ile kurulmuş toplamak için yazılım-script var mıdır?

İyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 11/09/2009 01:13

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;


GGK ' ler ile çözüme kavuşabilirsiniz.


http://www.microsoft.com.tr/GGK-SoruCevap.htm


Soru ve Cevaplar


 


S: Get Genuine Windows Agreement (WWGA) nedir?


C:  Get Genuine Windows Agreement (GGWA), gerek orijinal olmayan, gerekse lisanssız Windows yazılımlarını kullanmakta olan ve bunları Toplu Lisanslama yoluyla, uygun şekilde lisanslandırılmış orijinal Windows Vista Business (ya da Windows Vista lisans koşulları kapsamında alt sürüm kullanma  haklarını kullanarak Windows XP) sürümelerine dönüştürmek isteyen ticari kuruluşlara yönelik hazırlanmış bir yasallaştırma çözümüdür.


 


Farklı kullanıcı ölçeklerine yönelik olarak hazırlanmış ve farklı ihtiyaçları karşılayabilecek, iki çeşit Get Genuine Windows Agreement bulunmaktadır:


·         Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler için GGWA (GGWA-KOBİ)


GGWA-KOBİ teklifinde 5 lisans alt sınırı bulunmaktadır.


GGWA-KOBİ her Microsoft bayisi tarafından satılabilir.


 


·         Büyük Ölçekli İşletmeler için GGWA (GGWA-Bİ)


GGWA-Bİ içinse lisans edinim alt sınırları ve karşılık gelen indirimler, her bir yan kuruluş için farklı olacaktır.


GGWA-Bİ sadece Büyük Müşteri İş Ortakları (LAR) ya da Microsoft tarafından satılabilir.


 


S: Get Genuine Kit teklifi nedir?


C:  Get Genuine Kit (GGK), mevcut bilgisayarlarında orijinal olmayan ya da lisanssız Windows yazılımlarının kopyaları kullanan ve bunları geçerli şekilde lisanslandırılmış orijinal Windows yazılımı kopyalarına çevirmek isteyen küçük boyutlu ticari kuruluşlara yönelik olarak hazırlanmış bir yasallaştırma çözümüdür. İçeriğinde yazılım ortamı ve COA (Orijinallik Sertifikası) bulunduran GGK, fiziksel bir set olup, bayiler bunu, Microsoft tarafından yetkilendirilmiş OEM dağıtıcılarından edinebilirler. Windows XP GGK piyasada zaten bulunuyordu; 1 Kasım 2008 tarihi itibariyle de Windows Vista GGK sürümü de bulunmaktadır.


 


S: Microsoft, GGWA ile GGK kapsamında Windows Vista sürümünü neden şimdi yapıyor?


C:  Microsoft, kullanıcılarının uygun bir biçimde lisanslanmalarına ve orijinal yazılım almalarına fırsat veren geniş bir yasallaştırma çözümleri portföyüne yaptığı yatırımlarını aralıksız sürdürüyor. Pazarda, orijinal olmayan lisanssız Windows Vista Business sürümlerinin kullanıldığını gözlemledik; kullanıcı tarafında, bunların uygun biçimde lisanslandırılması ve orijinal yazılımlar elde edilmesi yönünde giderek büyüyen bir ihtiyaç olduğunu fark ettik. GGWA ve GGK kapsamında Windows Vista Business sürümünü yapmamızın hedefi, bu kullanıcı ihtiyaçlarını giderebilmektir.


 


S: Kullanıcılar orijinal olmayan ya da lisanssız Windows XP Professional sürümlerini, 1 Kasım tarihinden sonra da lisanslanmış Windows XP Professional sürümüne çevirebiliyorlar mı?


C:  Evet, kullanıcılar 1 Kasım tarihinden sonra da GGWA ve GGK yoluyla, orijinal olmayan ya da lisansız Windows XP Professional sürümlerini, lisanslanmış Windows XP Professional çevirebiliyorlar. GGWA, 1 Kasım tarihinde Windows XP Professional’dan model düşürme haklarıyla Windows Vista Business’a geçecektir. Kullanıcılar, Windows Vista Business lisans koşulları kapsamında yer alan model düşürme haklarından yararlanarak, Windows XP Professional kullanmaya devam edebilirler.


 


S: İş ortakları bu konu hakkında nereden daha fazla bilgi edinebilirler?


C: Bayiler daha fazla bilgi almak için kendi Dağıtıcılarıyla, LAR’lar ise kendi İş Ortağı Müşteri Yöneticileriyle irtibata geçmelidirler. Ayrıca aşağıdaki bağlantılarda İş Ortaklarımız için daha ayrıntılı bilgi de yer almaktadır:


·         GGWA https://partner.microsoft.com/ggwa


·         GGK  http://oem.microsoft.com/getgenuinekit


 


S: Kullanıcılar bu konu hakkında nereden daha fazla bilgi edinebilirler?


C: 1 Kasım tarihinde programın tanıtımının yapılmasından itibaren kullanıcılar, kendi bölgesel bayileriyle irtibata geçebilir ya da eğer Kurumsal müşteriyseler, Microsoft Müşteri Yöneticisiyle iletişim kurabilirler. Ayrıca aşağıdaki bağlantıda kullanıcılar için daha ayrıntılı bilgi de yer almaktadır: http://www.microsoft.com/piracy/knowthefacts/LegalizationSolutions.aspx


 


S: GGWA-KOBİ ve GGWA-Bİ anlaşmaları arasında ne gibi farklar var?


C: Farklı kullanıcı ölçeklerine yönelik olarak hazırlanmış ve farklı uyumluluk ihtiyaçlarını karşılayabilecek, iki çeşit Get Genuine Windows Agreement bulunmaktadır:


·         Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler için GGWA (GGWA-KOBİ)


·         Büyük Ölçekli İşletmeler için GGWA (GGWA-Bİ).


 


GGWA-KOBİ teklifinde 5 lisans alt sınırı bulunmaktadır; tüm Microsoft iş ortaklarından satın alınabilir satılabilir. 


GGWA-Bİ ise sadece Büyük Müşteri İş Ortaklarından (LAR) ya da doğrudan Microsoft’tan satın alınabilir. GGWA-Bİ kullanıcıların, kurum dâhilinde Windows işleten ve uygun şekilde lisanslanmış olan tüm bilgisayarlarının lisanslamaları gerekiyor ve yürürlükte ya da imza edilmiş bir Ana İş ve Hizmet Akdi (MBSA) gerektiriyor. GGWA-KOBİ kapsamında herhangi bir indirim bulunmuyor, ancak GGWA-Bİ yoluyla toplu indirimlerden faydalanılabilirler.


 


  


S: GGWA ve GGK, yasal yazılım kurulumu yapanlara kıyasla daha düşük bir bedel üstünden lisans edinmelerine izin vererek, yasadışı kullanımda bulunmuş kullanıcıları ödüllendiriyor mu?


C: Eksiksiz bir Windows işletim sistemi edinmenin en iyi yolu, bir bilgisayar üreticisi tarafından ön kurulumu yapılmış Windows işletim sistemiyle birlikte gelen, yeni bir bilgisayar satın almaktır. OEM ya da sistem üreticilerinden, ön kurulumu yapılmış bir şekilde satın alınmasıyla kıyaslamak gerekirse kullanıcılar için, masaüstü sistemlerinde Windows lisanslamak üzere GGWA veya GGK edinme ve dağıtmanın maliyeti daha yüksek olacaktır. 


 


S: GGWA ve GGK iş ortakları için ne anlam ifade ediyor?


C:  GGWA ve GGK, iş ortaklarına yeni gelir kanalları sunuyor; işletmelerini orijinal, lisanslı bir yapı üzerine kurmaları için ihtiyaç duydukları her olanağı sağlıyor.


 


 


S: Bir Kullanıcı GGWA ve GGK’nın maliyeti konusunda nasıl bilgi edinebilir?


C: Kullanıcılar fiyatlandırma koşullarını kendi bayilerinden öğrenebilirler.


 


S: GGWA, beraberinde medya (CD/DVD) da getiriyor mu? Eğer getirmiyorsa, kullanıcılar nereden medya edinebiliyorlar?


C: Hayır, getirmiyor. Tüm Toplu Lisans anlaşmalarında olduğu gibi, kapsama medya (CD/DVD) dâhil değildir; ancak standart medya tedarik süreci yoluyla, bağımsız olarak bir bayiden edinilebilir. Daha fazla bilgi almak ya da bir bayi bulmak için, http://www.microsoft.com/licensing bağlantısını ziyaret edebilirsiniz.


 


S: Hatalı lisanslama ne anlama geliyor?


C: Hatalı lisanslama, işletim sistemi olmayan bir bilgisayarda kullanıcı, ilk Windows masaüstü işletim sistemi lisansını kurmak için bir Toplu Lisans (VL) anlaşması kullandığında meydana gelir.


 


S: Orijinallik Sertifikası nedir?


C: Orijinallik Sertifikası (COA), orijinal Microsoft yazılımlarını tanımanıza yardımcı olan bir etikettir.  COA bir yazılım lisansı değildir; ancak yazılımınızın lisanslı olduğunu doğrulayan bir kanıt sunar; işletimini yaptığınız Microsoft yazılımının orijinal olup olmadığını tespit etmenize yardımcı olan görsel bir doğrulayıcıdır.

 
Gönderildi : 11/09/2009 18:24

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba, cevap için teşekkürler.

 

Bu lisanslama yolunu biliyorum. Ama benim sormak istediğim zaten alınmış olan OEM lisanslarını OPEN lisans şekline dönüştürüp / OPEN lisanslara ekleyip ekleyemeyeceğimizdi.

 

Şöyle açıklayayım

1. Senaryo Şirkette 50 adet OEM bilgisayar. Zamanında bunları lisanslama için 50 adet XP oem lisansı alınmış. Lisanslar geçerli olur mu derseniz olmaya bilir nihayetinde donanım ile birlikte alınıp faturalandırılmamış neyse bunları OPEN lisansa çevirme yolu var mı?

 2.Senaryo ise zaten OPEN lisansı olan bir kurum diyelim ki 40 adet üzerinde orjinal XP gelen herhangi bir markanın Laptop/PC ürünlerinden aldı. Bu durumda alınan ürünleri OPEN lisansa ekleme şansı var mı.

Sanırım şimdi daha açık oldu 🙂

kolay gelsin.

 
Gönderildi : 11/09/2009 23:35

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Maalesef 🙁


Oem Lisansı hiç bir şekilde, ücretsiz olarak OPEN lisans olarak değiştiremiyorsunuz. GGK alabilmeniz için zaten OEM lisansına sahip olmanız gerekmektedir.


genel bir özetleme olarak OEM ile OPEN arasında ki fark. OEM Son kullanıcı, Open ise Kurumsal lisanslamadır.


Oem lisans bilgisayara aitdir. Open ise Firmaya.


OEM lisansın sahip olduğu bilgisayar değişirse veya temel bilgisayar parçaları arasında bulunan 4 bileşen HDD,RAM,CPU,Anakart değişim yapılırsa Lisansınız devre dışı kalır !


open lisanslamada ise bu ve benzeri durumların önemi yoktur. firmaya ait lisanslamadır.


Durum böyle olunca Oemlerinizi OPEN olarak lisanslamanız gerekmektedir ki bu işlemde GGK olarak adlandırılıyor ve ücretlidir.


iki senaryonunda cevabı yukarıda olup, daha kötü bir haber vereyim. Client Os sistemleri direk olarak Open lisanslamasına dahil edilmiyor. Eğer bizler toplu halde Dos, non microsoft OS sahip bir client alırsak ilk önce OEM lisansı alıp, satın aldığımız bilgisayarı microsoft client işletimine göre lisanslayacağız ve arkasından kurumsal bir firma olduğumuz için lisanslarımızı firmaya özgü yapıp, donanım değişikliğinden etkilenmek istemezsek GGK almamız gerekecektir.


pek iyi haberler vermedim ama elçiye söz düşmez 🙂

 
Gönderildi : 12/09/2009 02:19

(@MustafaNUR)
Gönderiler: 25
Eminent Member
 

Merhabalar


 


 


AD ortaminda total network inventory programi ile hem donanimlarin hem yazilimlarin detayli envanterini cikarabiliyorsun. Ayrica windows ve office yazilimlarinin hangi key'ler ile kuruldugunuda rahatlikla buradan gorebilirsiniz.


 


Iyi calismalar.

 
Gönderildi : 13/09/2009 13:38

Paylaş: