Forum

Backup - Restore Pr...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Backup - Restore Problemi

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
488 Görüntüleme
(@BurakSoybener)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba.

Dün, cpanel kullandığım sunucumda ssh üzerinden full yedek aldım. Yedekleri başka bir sunucuya aktarıp kendi sunucumu reinstall ettikten sonra yedekleri yeniden sunucuma çektim. Yine ssh üzerinden restore yaptım fakat bazı hesapların mysql databaselerinin olmadığını fark ettim. Kendimi "bir şekilde düzelebilir" şeklinde teselli etmekteyim. SSH ile yedek alırken database boyutunun bir önemi var mı? Çok küçük databaseleri de almadığını gördüm. Bununla birlikte yalnızca panel üzerinden oluşturulan databaselerin restore edildiğini fark ettim. Manuel olarak oluşturduğum hiçbir databasenin olmadığını gördüm.

 

Öğrenmek istediğim şey; manuel olarak oluşturduğum tüm databaseler yok mu oldu? Yoksa aslında yedek olarak bir yerlerde duruyor fakat cpanel bir şekilde kullanıcılara atayamadı mı (manuel oluşturulduğu için)? Sunucuyu reinstall ettim, datacenterda backup olduğunu zannetmiyorum. Ümidimi kesmeli miyim?

 

Şimdiden teşekkür ediyorum.

 
Gönderildi : 24/05/2016 15:52

(@omerfaruksen)
Gönderiler: 13
Active Member
 

Merhaba,

 

Yedek dosyalarinin icine bakmalisiniz. Orada olabilir. Yedek dosyalarinin uzantilari sanirim

 

http://www.inmotionhosting.com/support/website/backup-and-restore/backup-your-database-in-cpanel   da yedek alma

http://www.inmotionhosting.com/support/website/backup-and-restore/restore-your-database-in-cpanel

da da restore etme anlatiliyor. Burada iki yedek var full site backup *.tar.gz ile biten bir de sql.gz ile biten sadece sql yedekleri var sizde hangisi var?

 

Eger sql.gz varsa bunlar sql db'lerin yedekleri onlari secerek restore edersiniz. Digeri butun site yedegini (dosya ve sql) icerir.

 

Anladigim kadari ile her ikisinde de Cpanel tarafindan olusturulan DB'lerin yedekleri aliniyor gibi goruluyor. sql.gz ve tar.gz dosyalari icinde sql dosyalarina bakmanizi tavsiye ederim oncelikle olmayan DB'ler icin

 
Gönderildi : 25/05/2016 01:00

Paylaş: