Forum

mail server kurulum...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

mail server kurulumu

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
480 Görüntüleme
(@ErhanGuvenin)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

arkadaslar selam ,

 

ılk defa bı maıl server kurulumu yapayım dedım kafam allak bullak oldu yardımlarınız lazım. sımdı ben ıcerıde kı servera maılenable server kurdum.hostıng ı doruktan alıyorum. sımdı anlamadıgım kafama takılan nokta dns mx ve a ve spf kayıtlarını doruk takı dns yonlendırmesıne mı yapmalıyım yoksa kendı kurdugum maıl serverda kı dns sunucusuna mı yapmalıyım ? ve bu ayarlarla ılgılı bılgı verebılecek olan varsa cok sevınırım

 

 

 

sımdıden saolun

 

 

 

 
Gönderildi : 11/08/2012 15:23

(@bilgehanpoyraz)
Gönderiler: 809
Illustrious Member
 

Eğer mail serverin kusursuz çalıştığından eminseniz MX kayıtlarını sizin hattınızdaki real ip'ye yaptırmanız lazım. Sonrasında Modem yada router üüzerinden mail trafiğiniz içerideki mail servere yönlendireceksiniz. Mailleriniz içerideki sunucuya gidip gelmeye başlayacak.

 
Gönderildi : 11/08/2012 19:41

(@efesulukcu)
Gönderiler: 1425
Noble Member
 

dns mx ve a ve spf kayıtlarını doruk takı dns yonlendırmesıne mı yapmalıyım yoksa kendı kurdugum maıl serverda kı dns sunucusuna mı yapmalıyım ?

doruktaki "dns yönlendirmesine" mi yapmalıyım yerine doruktaki "dns kayıtlarında" olmalı. buradaki kayıtlarda mx sizin wan ipnizi göstermeli. spf kayıtlarında da kendi ipnizi yine doruktaki spf kaydında güncellemelisiniz.

 
Gönderildi : 12/08/2012 15:07

(@ErhanGuvenin)
Gönderiler: 20
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

cewaplar gec gelınce ugrasarak cozdum su an dns yonlendırmelerını yaptım  mail sunucuya pıng attıgımda benım serverın dıs ıp sıne gıdıyor sımdı pfsense uzerındekı gereklı ayarları yapıp ayaga kaldıracagım

 

cewaplar ıcın tesekkurler bu arada 

 
Gönderildi : 14/08/2012 15:06

Paylaş: