Forum

Timeout Waiting for...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Timeout Waiting for PADO Packets

3 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
2,336 Görüntüleme
(@kaantekkol)
Gönderiler: 831
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar IPCOP üzerinden internete çıkmaya çalışıyorum. ADSL modemim Bridge mode durumunda. PPPoE bilgilerini de IPCOP üzerinde tanımladım ve birkaç denemeden sonra internet bağlantım geldi. Ancak IPCOP makinesini kapattıktan sonra internet bağlantısı bir türlü oturmadı. IPCOP loglarda

ppdp 2.4.2 started by root, uid0
Timeout Waiting for PADO Packets
Unable to Complete PPPoE Discovery
Exit

 bilgileri yer alıyor. İnternet üzerindeki bazı kaynaklarda IPCOP ve Modemi kapatıp belli aralıklarla yeniden başlatılması gerektiği yazılmış. Nedendir bilmem sanıyorum modemin mac adresi isp tarafında tutuluyormuş, bu cihazları kapatınca isp tarafından mac adresi unutuluyor ve biz o anı yakalarsak internete girebiliyormuşuz. 

Dedikleri gibi ipcop makinesini kapattım, modemi kapattım ve sonrasında internete girdiğini gördüm ancak şimdi giremiyorum. İyiki de test hattı 🙂 Gerçi diğer hatlarda da aynı sorun oluyor. 

Firewall denemesini watchguard ve palo alto da da denedim onlarda bridge üzerinde bağlantı kurmakta zorlanmıştık. Bence Telekom - ADSL modem arasında bir sıkıntı var. Ama bunu Türk Telekoma nasıl anlatacağımı bilmiyorum. 

Sizin fikirlerinizi almak isterim.

Teşekkürler. 

 
Gönderildi : 03/04/2012 19:55

(@kaantekkol)
Gönderiler: 831
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Modemi PPPoE moduna geri çekip internete erişim sağladık. Sonra tekrar Bridge mode aktif ettik. İnternet bağlantısını tekrar sağlamış olduk.

Şimdi değişen ne oldu? Çok merak ediyorum.

Türk Telekom sorun sizdedir diyor ama ben sorunun bizde olduğunu hiç sanmıyorum.

Bu duruma yorumunuz ne olur acaba?

 
Gönderildi : 04/04/2012 14:57

(@kaantekkol)
Gönderiler: 831
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Geçen gün yaşanılan fırtına gecesinde hatlarımız yine koptu. Sabah geldiğimizde internetin gece kesildiğini öğrendim. Modemleri PPPoe yapıp bağlantı sağladım sonra Bridge üzerine tekrar çektim bir tanesi bağlandı diğeri bağlantı yapamadı. PPoE ye almakta bir çözüm değilmiş onu anladım 🙂

 
Gönderildi : 21/04/2012 20:05

Paylaş: