Forum

Sanal Makine Perfor...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Sanal Makine Performansı - Ipcop, Smoothwall, Endian, Pfsense

4 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
534 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Ipcop, Smoothwall, Ipfıre, Endian,Pfsense gibi firewall dagıtımlarının sanal makine (Virtualbox,Xen vb) uzerinde calistirilması durumunda olası performans kaybı ne olabilir.Host isletim sisteminin ne olması tavsiye edilir.(Windows veya Linux olmasının performansa etkisi) Bu sekilde bir kullanım tavsiye edilirmi veya ortaya cıkabilecek sorunlar konusunda fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim.

 
Gönderildi : 08/12/2010 15:43

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

herhangi bir performans kaybı yaşamazsınız.

zaten dikkat ederseniz çoğu güvenlik firması ürünlerini artık virtual appliance olarak satışa çıkarıyor yada çıkarmaya hazırlanıyor. o yüzden herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. konfigürasyonları doğru düzgün yapıldığı sürece bir problem olmaz.

kolay gelsin

 
Gönderildi : 08/12/2010 16:39

(@mucahidyardim)
Gönderiler: 192
Estimable Member
 

Merhaba

Bir zamanlar sanal makine üzerinden pfsense kullanmıştık, herhangi bir performans düşüşünü gözlemlemedim.

 
Gönderildi : 14/12/2010 22:59

(@omeralbayrak)
Gönderiler: 203
Estimable Member
 

Merhaba;

 

Bir OS üzerinde host edilen sanal güvenlik ürünlerinin dezavantajlarına da bakmak lazım. Öncelikle bu tip sistemlerde bir değil iki tane güvenlik önlemi almanız gerekecek. Mevcut OS un güvenlik açıkları doğal olarak kullanmış olduğunuz güvenlik çözümünü de etkileyecektir. Bir servis olarak çalışan sanallaştırma (ESX, hyper-v,xen hariç) sistemler üzerinde çalıştığı zaman servis sorunlarında otomatik olarak güvenlik ürünü de etkilenecektir. Ayrıca katmanların iyi izole edilmemesi durumunda güvenlik ürünü ile çakışan uygulamalarda sorunlar yaşayabilirsiniz. Bunun yanında arkadaşların bahsettiği en önemli konu iyi konfigüre edilmesidir. Zira yanlış seçilecek ya da sanallaştırmaya uygun olmayan ethernet kartları (ki güvenlik çözümlerinde donanımsal olarak ilk bakılacak konulardan biridir) güvenlik çözümünün istenen performansta çalışmamasına neden olabilir. Eğer bir ESX, hyper-v veya xen çözümü üzerinde kullanılması planlanıyorsa o zaman da yapılandırmaları ona göre yapmak gerekecektir. Lab ortamlarda ya da küçük uygulamalarda sanallaştırma çözümlerinin işinizi kolaylaştıracağını düşünüyorum. Ancak daha büyük yapılara geçildiği zaman dezavantajlarını da unutmamak gerekir. 

 
Gönderildi : 15/12/2010 01:31

Paylaş: