Forum

Squid+SquidGuard ay...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Squid+SquidGuard ayarları

5 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
596 Görüntüleme
(@seyfullahtanriverdi)
Gönderiler: 362
Honorable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar sizlerden squid+squidguard ayarları konusunda türkçe detaylı döküman varsa rice editorum benimle paylaşın.ben bu konuda yeniyim ve sıkıntı çekmekteyim.Yardımlarınızı bekliyorum.

 
Gönderildi : 23/01/2010 12:55

(@alikemalturker)
Gönderiler: 1016
Noble Member
 

Malesef elimde böyle bir döküman yok. Aslında bu konuda çok fazla soru geliyor. Arkadaşlar (Özellikle cinlop) bu konuda yazı yazmak istermisiniz?

Yoksa benim proje bitene kadar beklemeniz gerekecek( 2011 başı :)))

Kolay gele 

 
Gönderildi : 23/01/2010 20:34

 pcpc
(@pcpc)
Gönderiler: 30
Eminent Member
 

Merhabalar; 


erdal hocam pfsense üzerinde kendi kullandığım sistem üzerinden bir anlatım yapsam bir gözden geçirirseniz eğer paylaşmak isterim sizlerle


kolay gelsin

 
Gönderildi : 14/02/2010 00:47

(@omeralbayrak)
Gönderiler: 203
Estimable Member
 

Merhaba;

squid ve squid için kullanılan url filtering,kontrol,vs. çözümler (dansguardian,squidguard,.vs) için Türkçe başlı başına bir doküman bulunmamaktadır maaelsef. İngilizce olarak basit anlamda dokümanlar var. protokollerin işlevleri ve örnek kullanımları ile ilgili olarak genelde teknik ingilizce bilgisi olanların anlamasında (google translate yardımı ile de) sıkıntı yaşayacağını pek düşünmediğim dokümanlar mevcuttur.

bununla beraber yapılar genelde kendilerine özgü bazı özellikler barındırdıkları içinde şu şu şu olmalıdır noktasında nokta atışı olarak bir anlatım ne kadar bulanabilir bilemiyorum. ancak yine üzülerek söylemek istiyorum ki paylaşacağım linkler maaelsef ingilizce içerik

ama arkadaşlar bunu üst konu başlığı yapar ve altında değişik konulara yer verip makale şeklinde hazırlamak isterlerse elimizden gelen desteği vermeye çalışırız tabiki. umarım linkler işinize yarar. en azında protokolleri tek tek ele almaktalar ve bunların mantığını açıklamaktalar. bununla beraber kendi arşivimden bir iki Türkçe kaynak paylaşmak istiyorum umarım işinize yarar. 

http://www.visolve.com/squid/squid24s1/contents.php

http://rapidshare.com/files/350218361/squid_doc.rar.html

http://www.belgeler.org/howto/proxy-fw_squid.html

http://www.syslogs.org/2009/07/ncsa_auth-sifreli-squid-proxy-kurulumu/

 

 
Gönderildi : 14/02/2010 01:32

(@barisinceisci)
Gönderiler: 110
Estimable Member
 

Merhabalar Seyfullah bey,

Zamanında ihtiyacım olmuştu baya bi araştırmıştım, http://web.deu.edu.tr/doc/yardim/squid/elkitabi-1.html buradan squid hakkında yeterli bilgi bulabilirsiniz. Takıldığınız yerlerde yardımcı olmaya çalışırım.

 

Saygılarımla,

 
Gönderildi : 18/02/2010 03:29

Paylaş: