Forum

dreambox cihazı jun...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

dreambox cihazı juniper e tanıtamadım

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
502 Görüntüleme
(@NailGulbahar)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

arkadaşlar işyerinde daha önceleri dreambox 500s kullanıyordum modem ise airtiles idi. iş yerine junipper ssg320 m model firewall cihazı aldık ancak dreambox cihazını bir türlü tanıtamadım. Ne otomatik ip aldırabildim ne de rezerve ip . yine aynı iş yerinde diğer bütün pc ler otomatik ip alırken dreambox almadığı gibi bir pc den dreambox a da ip aracılığı ile de uğlaşamadım. ping attım ulaşamadım ftp denedim yine ulaşamadım. dreambox flashını sıfırlayıp tekrar girdim ancak ulaşmak imkansız. ayrıca dreambox uda internete çıkartamadım. bu konuda bana yardımcı olacak arkadaş varmı. 

 
Gönderildi : 10/03/2010 18:09

(@OnurARABACI)
Gönderiler: 389
Reputable Member
 

Merhabalar,

Cihaz'in tv arayuzunden menuye girerek dhcp yapilandirmasini deaktif yapip manuel olarak bosta bir ip adresi girerek yapilandirmayi deneyiniz. (tam hatirlamiyorum ancak uzman kurulum>iletisim menusu altinda bir yerlerde olmasi gerekli.)

Kolay gelsin,

 
Gönderildi : 10/03/2010 18:19

(@NailGulbahar)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

dreambox cihazı birkaç gün sonra kendiliğinden otomatik ip aldı yardımlar için teşekkür

 
Gönderildi : 21/03/2010 15:59

(@ErtugrulOzal)
Gönderiler: 36
Trusted Member
 

Mesajını çok geç gördüm ama yine de cevap vereyim dedim. Bu arada sorununuza çözüm de bulmuş olabilirsiniz.

Dreambox 500-S serisini 3.5 aydır kullanıyorum. 5 yıldır uydu dünyasında olan ben bile bu cihaz karşısında çocuk gibi kaldığım zamanlar oldu.

Dreambox bazen yıllarca otomatik ip ile sorunsuz çalışırken birgün bir bakmışınız bağımsız olmuş, ona hiçbir şekilde ulaşamıyorsunuzdur.

Burada yapacağınız şey cihaza manuel ip vermek olacaktır. Manuel Ip (adsl modemin aldığı yada verilen sabit ip'den mutlaka büyük bir ip olmalı) verip cihazı kapatıp açınız. Adsl modem ile Juniper frewallı da kapatıp açınız.

Normalde adsl modemin arayüzünden Dreamboxun aldığı ip'yi görebilmeniz gerekir.

Bazen kullanılan imajlar da Dreamboxun modemden otomatik ya da manuel ip almasını engelleyebilir. Bu durumda DreamUp programıyla Flash'ı 3-4 kez silip sonra da orijinal bir imaj yüklemektir.


 

 
Gönderildi : 10/11/2010 00:45

Paylaş: