Forum

juniper NS5GT ADSL ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

juniper NS5GT ADSL port yönlendirme problemi

4 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
573 Görüntüleme
(@TufanNAKKAS)
Gönderiler: 29
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba arkadaşlar bir şirkete Kamera sistemi kurdum şirkette juniper fw var. Aklımda kaldığı kadarıyla port yönlendirme yapıyorum fakat gene dış bacak ip sini yazıp girdiğimde beni yönlendirmiyo. Direk juniperin sayfasına düşünoyrum acaba benni biyerde yanlışlık yaptım. Yaptıklarımı kısaca anlatayım.

 

Öncelikle objects>services kısmından bana lazım olan 80, 9000, 9001, 9002 portlarını ekledim tcp olarak ve servis ismini belirledim kamera olarak. Daha sonradan ise policy kısmına gelerek yeni bir policy oluşturdum dışardan içeri bağlanacağım için untrust dan trust'a seçtim. Source adress kısmına dışarıdan bağlanacak olan pc nin dış bacak ip sini yazdım destination adress kısmına ise kameraların takılı olduğu pcnin iç bacak ipsini yazdım bu pc ye yönlendir diye. Daha sonra service kısmından daha önce tanımlamış oılduğum kamera servisini seçtim ve izinlerden permit i seçtim. sonra next diyerek nat ı etkin edip ip yi yazdım. daha sonrada finish diyerek wizard ı kapattım. Policies kısmından baktığımda oluşturduğum bilgiler yazıyo ve baglantı çek işareti atılı durumda. Ama dışardan direk şirletin dış bacak ip siini yazdığımda o makınanın kamera programına yönlenemiyorum gene juniper in sayfasında kalıyorum. Yönlendirmiyo anlıyacağınız. Acaba eksik birşeymi yaptım yardımcı olursanız sevinirim.

 
Gönderildi : 13/12/2009 15:04

(@aykutsinanes)
Gönderiler: 380
Reputable Member
 

Selam ;


 


Sebebi kullanilan juniper HTTP Portundan Yonetim Icin Acilmis. Aslinda Benim Onerecegim Bir Sistem Degil. Duzeltmek Icin Juniper Menu Agacinda Solda Network Altinda Interface Altinda Untrust'u editleyi web ui kutusunun isaretini kaldirman ama SSL Kutusunu Mutlaka Isaretle. HTTPS Uzerinden Junipere Ulasman Icin Gerekecek.


Kolay Gelsin.


 

 
Gönderildi : 14/12/2009 03:07

(@TufanNAKKAS)
Gönderiler: 29
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Onuda denemiştim ama bir sonuç alamadım. Neyse biraz daha kurcalayayım ben bi durum olursa yazarım teşekkürler.

 
Gönderildi : 14/12/2009 16:32

(@muratguclu)
Gönderiler: 1164
Noble Member
 

Merhaba;

 Cihazın http erişim portunu değiştirmen gerekir. 8080 olarak değiştirebilirsin.,

http://kb.juniper.net/KB5661

 

 
Gönderildi : 15/12/2009 21:20

Paylaş: