Forum

Türktelekom ha...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Türktelekom harici vdls modem kurulumu

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
12.4 K Görüntüleme
(@mhicriozdogan)
Gönderiler: 26
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba;

Geçtiğimiz günlerde Türktelekom ADSL aboneliğimi iyileştirilen altyapı sonrası VDSL'e taşıdım.

Draytek Vigor 2860 cihazımla bağlantı sağlayamayınca türktelekom müşteri hizmetlerini aradım.

Telefondaki arkadaş beni yönlendirerek kullanıcı adı ve şifre sayfasına getirdi. Zaten yazılı olan kullanıcı adı ve şifremi yeniden yazdık. Bu arada aşağıda yer alan VLAN kutucuğu dikkatimi çekti ve bir kaç defa sordum "Kullanıcı adım ve şifrem zaten yazılı idi. Burada VLAN yazabileceğim bir kutucuk var, buraya herhangi birşey yazılacak mı?" diye ve sadece kullanıcı adı ve şifre yazılacağına beni ikna etti. Geçen saatler içerisinde forumları mı fethetmedim, firmware mi güncellemedim, cihaz mı resetlemedim... Artık gerisini siz düşünün. Artık telekomdan modem isteyerek o basit modemciklerini bridge falan yapmaya kadar gelmiştim ki forumların birinde VLAN değerinin 35 olması gerektiği yazısını okudum. Hemen arayüze girerek vlan değerini yazdım ve bağlantıma tekrar kavuştum.

Telekomun verdiği modemler yapılandırmayı otomatik aldığı için sanırım müşteri temsilcilerinin önlerinde vlan notu yok. Turktelekom'dan alınının harici bir modem / router kullanacaksanız aklınızda bulunsun, Fiber ve vdsl modeminizin WAN arayüzünde VLAN yazacağınız bir alan geliyorsa oraya 35 tag'ini yazmalısınız ki bağlanabilesiniz. ADSL'de böyle birşeye ihtiyaç yok. Yazsanız da zaten bağlanamayacaktır.

Dün 4.OSB'de bir müşterimin tilgin (cat6) router'ini zyxel router ile değiştirdim orada da bu vlan değerini yazmam gerekti. Kullanıcı adı ve şifre alırken sırf nabız yoklamak için yine sordum, yine vlandan bahsetmediler.

 
Gönderildi : 11/03/2017 02:00

(@hakankaplanoglu)
Gönderiler: 482
Honorable Member
 

Teşekkürler, aynı problemle bende uğraşmıştım 🙂

 
Gönderildi : 11/03/2017 02:24

Paylaş: