Forum

Universal Group Mem...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Universal Group Membership Caching’i Etkinlestirmek

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
519 Görüntüleme
(@davuteren)
Gönderiler: 1584
Noble Member
Konu başlatıcı
 

Active Directory ortamınızda birden fazla domaininiz olabilir ya da bölgelerinizdeki sunucularınızda global catalog rolünü kullanmıyor olabilirsiniz.(Bildiğiniz üzere global catalog kullanıcı login olmak istediğinde kullanıcının bilgilerini doğrulayarak login olabilmemizi sağlar) Bazı durumlarda Site and Services Replikasyon problemlerinde de kullanılabilecek olan bu özellik etkin edildiğinde bölgelerinizdeki kullanıcıları client üzerinde bir adres tanımı yaparak bölgedeki sunucunuza sormadan direk olarak ana domain server ile iletişim kuruyor. Logon süreleri uzadığında ya da uygulamaların daha hızlı yanıt vermesi gibi problemlerin ortadan kalkmasında kullanılan bu özellik 500 kullanıcılık bir önbellek oluşturarak kullanıcı değişikliklerini her 8 saatte bir günceller.

Komut satırını run as administrator olarak açtığımızda spesifik bir sunucu ile replikasyonu test edebilmek için repadmin /showrepl dcadi.domainadi.local kullanılır. Varsayılan olarak Universal Group Membership Caching aktif olarak gelmez. Site Options: <none> olarak gözükmesinin sebebide budur. Bu özelliği aktif edebilmek için AD Site and Services e gelinerek NTDS ayarlarından bu özelliği aktif etmeniz gerekir.

Başlat / Çalıştır / dssite.msc

Ok e bastığınızda Site and Services açılıcaktır.

Burada Sitenızı genişleterek NTDS Site Settings in üzerinde sağ tıklayarak properties e geliyoruz.

Universal Group Membership Caching altındaki Enable Universal Group Membership Caching özelliğini etkinleştirerek istenirse cache i hangi sunucu üzerinden yenilemesi gerektiğinin bilgisinide buradan ayarlayabilirsiniz. Eğer bu özelliği göremiyorsanız Inter-Site Transports ayarlarını ve Subnet ayarlarını yapılandırmamış olabilirsiniz.

Bu ayarı etkinleştirdikten sonra repadmin /showrepl dcadi.domainadi.local komutu ile test ettiğimizde Site Options: IS_GROUP_CACHING_ENABLED olarak görebilirsiniz. Bu özellik çok yaygın olarak kullanılmasada bazı durumlarda kullanılması gerekebilir.

 
Gönderildi : 11/02/2014 12:57

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32965
Illustrious Member Yönetici
 

Bilgi için teşekkürler.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 14/02/2014 12:35

Paylaş: