Forum

Symantec Backup Exe...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Symantec Backup Exec ile VM Backup Snapshot Oluşturamama Hatası

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
470 Görüntüleme
(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

Backup Exec 2012 ile backup alımı sırasında, "An error occurred while quiescing the virtual machine. See the virtual machine's event log for details." hata mesajı ile karşılaştım.

An error occurred while quiescing the virtual machine. See the virtual machine's event log for details.

An error occurred while quiescing the virtual machine. See the virtual machine's event log for details.

Bu tür durumların en kötü yanı, sunucuda Snapshot artığı meydana gelmesidir. Daha önce Acronis Advanced Server'da sıkça rastladığım probleme, Backup Exec ilede rastlamış oldum. Sanapshot Manager'dan bakıldığında herhangi bir problem yok iken, Datastore browse edildiğinde artık VMDK dosyası görülmektedir. 

Sanapshot Problem

Bu problemi gidermenin birkaç yolu  (Clone,Consolidate,vmkfs tool vb.) var fakat madem hataya Backup Exec sebep oldu temizleme işlemininide ona bırakalım. İlgili Symantec KB si incelendiğinde problemin Symantec ve VMTOOLS VSS servislerinin çakışmasından kaynaklandığı görülmekte. Aslında Symantec kendi VSS servisini kullanmayı, VMTOOLS VSS servisinin hiç kurulmamasını istemekte, VMWARE ise bu durumun tehlikeli olabileceğinin altını çizmekte. Bizde her ikisinin kırmayıp Windows VSS servisini kullanmayı tercih ediyoruz. 🙂

İlk işimiz, ilgili Backup Job üzerinden Advanced Open File Seçeneğini, System-Use Microsoft Software olarak değiştiriyoruz.

backupOptions

Sanal sunucu üzerinde VMTOOLS servisini restart ediyoruz. Eger Backup Exec VSS servisi çalışır durumda ise durdurup, Manuel seçeneğini etkinleştiriyoruz.

VMtoolsRestart 

 

İlgili VM Backup Job unu yeniden çalıştırıyoruz. VMSnapsot alım işleminin başarılı olduğunu Snapsahot managerdanda takip edebiliriz. İlgili Job bittiğinde, Backup Exec tarafından oluşturulmuş bütün snapshotların silindiğini Datastore üzerinde Browse yaparak kontrol ediyoruz.
Snapshot1


Sucsesfully

artiksilinmis

Diğer yedekleme yazılımlarında durum nasıldır bilmiyorum fakat Acronis Advanced Server ile bir snapshot artığı kalmış ise, Master VMDK dosyasını garip bir şekilde kilitlediğinden dolayı tek çare ilgili VM'in Clonlama işlemine tabi tutmaktır. Backup Exec bu işlemi bir sonraki başarılı yedekleme de kendisi yapabildiğinden dolayı benden hanesine bir aferin daha yazılmıştır.

 
Gönderildi : 22/11/2013 17:00

(@evrenbanger)
Gönderiler: 2439
Üye
 

Saol Ersin eline sağlık.

 
Gönderildi : 22/11/2013 17:11

Paylaş: