Forum

"Outlook vir&#...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

"Outlook virüs güvenliği ayarları" adlı Grup İlkesi ayarını kullanarak istemci bilgisayarlara özelleştirilmiş Outlook 2003 güvenlik ayarlarını dağıtma

1 Yazılar
1 Üyeler
0 Likes
3,247 Görüntüleme
(@savasdemir)
Gönderiler: 1870
Illustrious Member
Konu başlatıcı
 

"Outlook virüs güvenliği ayarları" adlı Grup İlkesi ayarını kullanarak istemci bilgisayarlara özelleştirilmiş Outlook 2003 güvenlik ayarlarını dağıtma



function loadTOCNode(){}















Makale numarası : 885682
Son Gözden Geçirme : 29 Aralık 2007 Cumartesi
Gözden geçirme : 7.0



GİRİŞ


loadTOCNode(1, 'summary');


Outlook Yönetici Paketi'ndeki (Admpack.exe) Benioku.doc dosyasının İstemci bilgisayarlara özelleştirilmiş Outlook güvenlik ayarlarını dağıtma bölümünde, kullanıcılar için özelleştirilmiş Microsoft Outlook güvenlik ayarlarını etkinleştirmenin iki yöntemi özetlenir.

Not Outlook Yönetici Paketi, Microsoft Office 2003 Kaynak Seti'nde bulunur.

Bu yöntemlerden ilki, Grup İlkesi'ni kullanarak Office 2003 yüklemesindeki değişiklikleri geri almaktır. İkinci yöntemde ise Office 2003'ü Grup İlkesi kullanarak dağıtmadıysanız özelleştirilmiş ayarların nasıl etkinleştirileceği anlatılır.

İkinci yöntemde, yapılandırılmış CheckAdminSettings kayıt defteri girdisini her bir istemci bilgisayardaki HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Security kayıt defteri alt anahtarına eklemelisiniz. CheckAdminSettings kayıt defteri girdisini, Microsoft Office Outlook 2003'ü güvenlik ayarları için Microsoft Exchange sunucunuzdaki Outlook Security Settings ortak klasörüne bakmaya zorlayacak biçimde yapılandırabilirsiniz. CheckAdminSettings kayıt defteri girdisini istemci bilgisayarlara eklemek için, yapılandırılmış alt anahtarı içeren bir kayıt defteri dosyasını bir oturum açma komut dosyasına ekleyip bu dosyayı kullanıcıların çalıştırabileceği bir paylaşılan sunucuya kopyalayabilir veya bir e-posta iletisinde dosyaya bir kısayol ekleyebilirsiniz.

Outlook'un virüs güvenliği işlevselliği ve açıklanan ayarların amacı ve kullanımı hakkında daha fazla bilgi için, Microsoft Office 2003 Kaynak Seti Web sitesindeki “Virüslerin önlenmesine yardımcı olmak için Outlook 2003'ü özelleştirme” konusuna bakın:


Bu makalede, Office 2003 Kaynak Seti'ndeki Outlook Yönetici Paketi bileşeninde (Admpack.exe) buluna Benioku.doc dosyasında açıklanmayan bir üçüncü seçeneğin nasıl kullanılacağı açıklanır. Bu üçüncü seçenekte, CheckAdminSettings kayıt defteri girdisini istemcilere dağıtmak üzere Outlook virüs güvenliği ayarları ilke ayarını kullanarak bir Grup İlkesi nesnesi (GPO) oluşturabilirsiniz. Bu Grup İlkesi ayarı Outlk11.adm şablonunun bir parçasıdır. Çalışma ortamınızda Grup İlkesi'ni kullanıyorsanız, CheckAdminSettings kayıt defteri girdisini istemci bilgisayarlara eklemek üzere ikinci yöntem yerine bu üçüncü yöntemi kullanmanız önerilir.

Üste


Daha fazla bilgi


loadTOCNode(1, 'moreinformation');

Outlook 2003'ün güvenlik ayarları için Exchange sunucunuza bakmasını sağlamak üzere Outlook virüs güvenliği ayarları adlı Grup İlkesi ayarını dağıtan bir Grup İlkesi nesnesi (GPO) yapılandırmak için şu adımları izleyin:























































1. Outlk11.adm şablon dosyası henüz yüklü değilse, Office 2003 ilke şablonlarını karşıdan yükleyip kurun.

Office 2003 şablonlarını edinme ve yükleme hakkında daha fazla bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:
826170 ( http://support.microsoft.com/kb/826170/) Yöneticiler Office ilke şablonlarını Windows'un Grup İlkesi ayarlarıyla kullanabilir (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir)
2. Outlk11.adm şablon dosyasını etki alanı denetleyicinizdeki %windir%\Inf klasörüne kopyalayın.
3. Etki alanı denetleyicinizde, Başlat'ı tıklatın, işletim sisteminize bağlı olarak Programlar'ın veya Tüm Programlar'ın üzerine gelin, Yönetimsel Araçlar'ın üzerine gelin ve sonra da Active Directory Kullanıcıları ve Bilgisayarları'nı tıklatın.
4. GPO'yu atamak istediğiniz etki alanını veya kuruluş birimini sağ tıklatın ve ardından Özellikler'i tıklatın.
5. Grup İlkesi sekmesini tıklatın.
6. Varolan bir GPO'yu düzenlemek için, ilgili GPO'yu ve sonra da Düzen'i tıklatın.
7. Yeni bir GPO eklemek için, Yeni'yi tıklatın, GPO için bir ad yazın ve Düzen'i tıklatın.
8. Kullanıcı Yapılandırması altında, Yönetim Şablonları'nı sağ tıklatın ve ardından Şablon Ekle/Kaldır'ı tıklatın.
9. Şablon Ekle/Kaldır iletişim kutusunda, sırasıyla Ekle'yi, OUTLK11.ADM dosyasını, 'ı ve sonra da Kapat'ı tıklatın.
10. Sırasıyla Yönetim Şablonları'nı, Microsoft Office Outlook 2003'ü, Araçlar | Seçenekler'i genişletin ve ardından Güvenlik'i tıklatın.
11. Dağdaki bölmede, Outlook virüs güvenliği ayarları'nı çift tıklatın.
12. İlke ayarını etkinleştirmek için, Etkin'i tıklatın.
13. Outlook virüs güvenliği için bağımsız ayarları uygula listesinde, Exchange sunucunuzda oluşturduğunuz ortak klasöre karşılık gelen öğeyi tıklatın. Örneğin, Outlook Security Settings klasörüne bak'ı tıklatın.
14. Uygula'yı ve sonra Tamam'ı tıklatın.
15. Grup İlkesi penceresini kapatın.

Not İstemci bilgisayarların Grup İlkesi ayarlarını almasını etkinleştirmek için, "Oku ve Uygula Grup İlkesi" izinlerinin atanması gerekir. İzinleri doğrulamak için, Özellikler'i ve sonra Güvenlik sekmesini tıklatın. Varsayılan olarak, Yetkili Kullanıcılar grubuna GPO için "Oku ve Uygula Grup İlkesi" izinleri atanmıştır. Güvenlik ayarlarını onayladıktan sonra Tamam'ı tıklatın.
16. Tamam'ı tıklatarak Etki_alanı_adı Özellikleri iletişim kutusunu veya OU_adı Özellikleri iletişim kutusunu kapatın.
17. Active Directory Kullanıcıları ve Bilgisayarları aracından çıkın.
18. Varsayılan güncelleştirme aralığını beklemeden Grup İlkesi ayarlarını güncelleştirmek için şu adımları izleyin:







a. Başlat'ı tıklatın, Çalıştır'ı tıklatın, cmd yazın ve Tamam'ı tıklatın.
b. Microsoft Windows 2000 Server tabanlı bir etki alanı denetleyicisinde, secedit /refreshpolicy user_policy /enforce yazıp ENTER tuşuna basın.

Microsoft Windows Server 2003 tabanlı bir etki alanı denetleyicisinde, gpupdate /target:user /force yazıp ENTER tuşuna basın.
Grup İlkesi ayarının atanmış olduğu bir kullanıcı oturumunu kapatıp yeniden açtığında veya bilgisayarını yeniden başlattığında aşağıdaki kayıt defteri alt anahtarı oluşturulur.

Not Alt anahtar zaten varsa güncelleştirilir.
HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Security
CheckAdminSettings kayıt defteri girdisinin değeri, Outlook virüs güvenliği için bağımsız ayarları uygula listesinde belirlediğiniz seçeneğe karşılık gelir. Aşağıdaki listede, Outlook virüs güvenliği için bağımsız ayarları uygula listesinde belirlediğiniz seçeneğe bağlı olarak, CheckAdminSettings kayıt defteri girdisi için kullanabileceğiniz değerler açıklanır:










Varsayılan yönetim ayarlarını kullan seçeneği — Bu seçenek 0 değerine karşılık gelir.
Outlook Security Settings klasörüne bak seçeneği — Bu seçenek 1 değerine karşılık gelir.
Outlook 10 Security Settings klasörüne bak seçeneği — Bu seçenek 2 değerine karşılık gelir.

Üste


Referanslar


loadTOCNode(1, 'references');

Grup İlkesi'ni kullanarak Office 2003 yapılandırmalarını yönetme konusunda daha fazla bilgi için, aşağıdaki Microsoft Web sitesini ziyaret edin:
Outlook Yönetici Paketi hakkında daha fazla bilgi için, aşağıdaki Microsoft Web sitesini ziyaret edin:
Varsayılan güncelleştirme aralığını beklemeden Grup İlkesi ayarlarını güncelleştirme hakkında daha fazla bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleleri görüntülemek üzere aşağıdaki makale numaralarını tıklatın:
227448 ( http://support.microsoft.com/kb/227448/) Secedit.exe aracını kullanarak Grup İlkesi'ni yeniden uygulanmaya zorlama (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir)

298444 ( http://support.microsoft.com/kb/298444/) Grup İlkesi Güncelleştirme Yardımcı Programının Açıklaması
Kullanıcılara bir GPO'ya erişim izni atama hakkında daha fazla bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:
273857 ( http://support.microsoft.com/kb/273857/) Kullanıcılara Grup İlkesi nesnelerine erişim izni atama (Bu bağlantı, bir kısmı veya tamamı İngilizce olan içeriğe işaret edebilir)

 
Gönderildi : 01/07/2008 02:10

Paylaş: