Forum

Domainden DC'yi kal...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Domainden DC'yi kalıntısız olarak nasıl çıkartabilirim

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,092 Görüntüleme
(@CemTEKE)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Merkezde bulunan domain controller 'a yeni açılan bir şubede kurduğum Server'i DC olarak ekledim şimdide kalıntısız olarak geri çıkartmak istiyorum nasıl yapabileceğim konusunda yardımcı olabilirmisiniz.


(butun serverlar 2003 r2) 

 
Gönderildi : 20/07/2010 13:48

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;


http://support.microsoft.com/kb/238369


 


Etki Alanı Denetleyicisinden Active Directory'i Kaldırma


loadTOCNode(2, 'summary');

NOT : Bir etki alanı denetleyicisi indirgendiğinde, etki alanındaki son etki alanı denetleyicisiyse, son bir çoğaltma gerçekleştirir ve rolleri başka bir etki alanı denetleyicisine aktarır. İndirgeme işleminin parçası olarak, Dcpromo yardımcı programı etki alanı denetleyicisinin yapılandırma verilerini Active Directory'den kaldırır. Bu veriler, Active Directory Siteleri ve Hizmetleri Yöneticisi'ndeki sunucu nesnesinin alt nesnesi olarak bulunan bir NTDS Settings (NTDS Ayarları) nesnesi biçimi alır. Etki alanı denetleyicisi indirgendikten sonra, artık Active Directory bilgilerine sahip olmaz ve yerel veritabanı bilgileri için Güvenlik Hesapları Yöneticisi (SAM) veritabanını kullanır. Etki alanı denetleyicisi bir genel katalogsa, bu rol başka bir etki alanı denetleyicisine aktarılmaz. Bu durumda, başka bir etki alanı denetleyicisinin bu rolü üstlenmesi için, Active Directory Siteleri ve Hizmetleri Yöneticisi'ndeki onay kutusunu el ile seçmeniz gerekir.

İndirgeme işlemi herhangi bir nedenle başarılı olmazsa, bu meta verileri dizinden el ile silmeniz gerekir. NTDS Settings nesnesini el ile kaldırmak için Ntdsutil.exe yardımcı programını kullanın. Ntdsutil.exe'yi kullanma konusunda ek bilgi için, Microsoft Bilgi Bankası'ndaki makaleyi görüntülemek üzere aşağıdaki makale numarasını tıklatın:


216498   ( http://support.microsoft.com/kb/216498/TR/ ) Başarısız bir etki alanı denetleyicisi indirgemenin ardından Active Directory'deki veriler nasıl kaldırılır


  1. Başlat 'ı tıklatın, Çalıştır 'ı tıklatın, dcpromo yazın ve Tamam 'ı tıklatın.
  2. Active Directory Yükleme Sihirbazı başlatılır. İleri 'yi tıklatın.
  3. Remove Active Directory (Active Directory Kaldır) ekranında bir onay kutusu vardır. Bu bilgisayar etki alanındaki son etki alanı denetleyicisiyse, onay kutusunu tıklatarak seçin. Değilse, İleri 'yi tıklatın.
  4. Sonraki ekranda, Active Directory kaldırıldıktan sonra sunucudaki yönetici hesabının parolasını ayarlayın. Password (Parola) ve Confirm Password (Parolayı Onayla) kutularına ilgili parolayı yazın ve İleri 'yi tıklatın.
  5. Summary (Özet) ekranında, belirlediğiniz seçenekleri gözden geçirip doğrulayın ve İleri 'yi tıklatın.
  6. Sihirbaz sunucudan Active Directory'i kaldırma işlemine başlar. İşlem bittikten sonra, Active Directory'nin bilgisayardan kaldırıldığı bir iletiyle bildirilir.
  7. Sihirbazdan çıkmak için Son 'u tıklatın.
  8. Bilgisayarı yeniden başlatın.

NOT : Windows 2000 tabanlı DNS sunucularının kendi TCP/IP özelliklerinde DNS için kendilerini göstermesi gerekir. Sunucunun Internet servis sağlayıcısından (ISS) ad çözümlemesi gerekiyorsa, bir iletici yapılandırmanız gerekir.

 
Gönderildi : 20/07/2010 13:53

(@CemTEKE)
Gönderiler: 12
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Yardımız için teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 21/07/2010 16:41

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Rica Ederim;
kolay gelsin.

 
Gönderildi : 21/07/2010 18:02

(@ozhanbayram)
Gönderiler: 11
Active Member
 

Oldukça faydalı oldu teşekkürler. 

 
Gönderildi : 13/09/2010 14:53

Paylaş: