Forum

hp akıllı sw'lere g...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

hp akıllı sw'lere geçtikten sonra ping kesilmeye başladı

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
824 Görüntüleme
(@HuseyinVURUCU)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, çalıştığım kurumda daha önceden 100mb sw'ler kullanıldığından ve bunun bize yetmediğinden gb sw'lere geçiş ihityacı oldu. İşlemleri hallettik geçişi yaptık fakat sorunlarını henüz aşamadık. Birkaç sorunum var:

 

1- Önceden mb switch'ler üzerinden radmin ile tüm pc leri kontrol ederken herhangi bir sorun yaşamıyorduk. F5 tuşuna basıldığı an açık veya kapalı tüm pc'ler 1 sn içinde belli oluyordu. Şuanda aynı şekilde F5'e basınca bütün pc'ler açık görünmüyor. Birkaç kez F5 yapmamız ve tüm pc'leri açık olduğunu o şekilde görmemiz gerekiyor. Ayrıca Radminle bağlandığımızda da bağlantı çok sık olmasa da kopma yaşatabiliyor.

2- Bir ikincisi, Sw'lerde vlan ayarı, güvenlik ayarı gibi ayarlar bizim tarafımızdan yapılmadı. Bu konuda yardım aldığımız bir yer var. Gerekli ayarları burası yaptı. Şimdi bu sw'ler üzerinde sorun yapmayacak şekilde ayarlar yapıldı ama bu sw'lerin altına herhangi bir hub veya akılsız sw taktığımızda bu sw üzerinden internete çıkış yapamıyoruz. En fazla 1 cihaz internete çıkıyor ama o cihaz da çok kopma sorunuyla çıkıyor. 

3- Ek olarak ağda çok fazla yazıcı yok. Birkaç tane ağ yazıcısına ihtiyacımız oluyor ama bu ping kesilme sorunundan dolayı bu yazıcı da bazen yazdırma bazen tarama esnasında ağdan kopuyor ve çıktılar yarım çıkabiliyor veya tarama esnasında bağlantı koptu diye hata verip taramayı eziyet haline getirebiliyor.

Şimdi biliyorum uzun yazdım bi sürü sıkıntı var görünürde ama bu konuda bana profesyonel veya kendi çapında yardım edebilecek herkesin yardımına ihtiyacım var. Bu sorunun çözümüyle ilgili neler yapabilirim. HP sw'ler ile ilgili destek alabileceğim herhangi bir yer veya kurumsal destek kanalı var mıdır? Bu sorunu bunlar haricinde nasıl çözebilirim? 

Yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 07/07/2017 22:02

(@ilhancicek)
Gönderiler: 180
Estimable Member
 

Merhaba ;

yapınızı tam olarak bilmemek ile birlikte devamlı koplalar oluyor ise bir yerde loop olabilir belki.  Switchlerde loop protect açıkmı acaba . 

Switchlere erişimde sıkıntı var mı . ping attığınızda kopma yaşıyormusunuz switchlere erişimde. Bir de switch lerde güvenlik önlemi olarak tek pc çalışması için ayar yapılmış olabilir mi ? 

 
Gönderildi : 08/07/2017 12:55

(@HuseyinVURUCU)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, güvenlik cihazı > server bağlantısı için ana sw > toplama noktalarından gelen ikişer kablo ile trunk mantığıyla çalışan sw > toplama noktalarındaki sw'ler > client'lar. SW yönetimi konusunda bilgi sahibi değilim ama nasıl bakacağıma dair bilgi verirseniz haftaiçi bakmaya çalışırım.

ip yapılandırması ilk iki blok aynı son iki blok ip'leri değişiyor. son iki blok x.x100.x, x.x.150.x ve x.x.200.x şeklinde iplere bölünüyor. alt ağ maskesi 255.255.0.0 şeklinde, gateway güvenlik cihazına bakıyor. Domain server var ortamda ve dhcp etkin değil elle ip tanımlıyoruz.

ping başlattığımızda her ip'ye illa ping kopması arasıra oluyor. şuan sw'leri net hatırlamıyorum ama kesin oluyor. ping örnek veriyorum ortalama 15 ping de kesilme yok sonrasında 4, 5 kere kesiliyor sonra yeniden sorunsuz devam etmeye başlıyor.

güvenlik önleminden kastınız mac ve port eşleşmesi gibi bişeyse öyle bir durum yok. herhangi bir pc herhangi bir portta çalışabiliyor. o sistemi de zamanla aktif etme niyetindeydik ama henüz bu kısım çözülmedi.

 
Gönderildi : 08/07/2017 14:33

Paylaş: