Forum

HP Procurve 2520-8 ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

HP Procurve 2520-8 Poe Switch Yönetim

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
435 Görüntüleme
(@BoraYilmaz)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Herkese merhaba;

İp kamerarda kullanmak üzere  HP Procurve 2520-8 Poe Switch aldık. Kameraları çalıştırdık. Kameralar düzgün çalışıyo. Ancak switchimizi diğer ağla birleştirdiğimizde bilgisayarımızın ipsi farklı bir ip alıyor. Örneğin 10.44.1.x şeklinde almasi gerekirken başka şekilde alıyor. Yönetimden switche girdim ayarları forumda yazan yorumların konu başlıklarının hemen hemen hepsini okudum fakat yinede yapamadım. Sorunu tam olarak nasıl çözebilirim. Şimdiden teşekkürler

 
Gönderildi : 28/06/2012 02:18

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Diğer ağ ile birleştirmekten kastın nedir anlayamadım. Switchi başka bir switche mi takıyorsun? Bilgisayar fiziksel olarak hangi network'e bağlı? 10.44.1.0 networkü nereden IP dağıtıyor? Sen oraya fiziksel olarak bağlı olsan ve ortamda da başka bir dhcp sunucusu olmasa zaten direkt istediğin IP'yi alabiliyor olman gerekir. Tam anlayamadım problemi. İstediğin şey yeni switch üzerinden IP almaksa,  http://cdn.procurve.com/training/Manuals/2520-MCG-Nov09-S_14_03.pdf  bu linkte bu cihazın konfigürasyonu var, dhcp sunucusunun nasıl yapılandırıldığına oradan bakabilirsin.

 

 
Gönderildi : 28/06/2012 02:54

(@BoraYilmaz)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Ortamda servera bağlı bir switch var ve o switche bağlayarak kameraları diğer bilgisayarlardan izleme imkanı sağlamak. Yeni switchde diğer switchin üzerinden ip alarak bilgisayara otomatik ip vermesi. Yani ilk switch 10.44.1.x şeklinde ip alıyorsa ikinci switchde aynı şekilde otomatik olarak ip alsın.Şuan ikinci switch farklı bir ip alıyor otomatik olarak. Switch e Web arayüzünü kullanarak ve Putty aracılığıyla bağlandım. Ama sorunu çözemedim.

 
Gönderildi : 28/06/2012 03:48

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

olması gereken subnetten bir ip adresini verdiginizde sorun oluyormu peki ?

switch baska bir ip alıyor ise ortamda birden fazla dhcp vardır yada switch uzerinde default gelen ip farklıdır sizin networkunuzden

 

 

 
Gönderildi : 28/06/2012 11:43

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

 Yeni switchde diğer switchin üzerinden ip alarak bilgisayara otomatik ip vermesi.

Bir cihaz hem IP alıp hem IP vermez. Ya alır ya verir. Bilmediğin bir dhcp sunucu var ortamında. Sen switche manual IP ver 10.44 ' lü olarak. Her iki switch birbirine bağlı ama ikisi birden nereye gidiyor? Neticede bu cihazlara giren ve dhcp server hizmetinin açık olduğu bir makine var ki benim kanımca bu sunuculardan biridir. Oradaki dhcp server servisini stop et ve herkesin tek bir cihazdan IP almasını sağla. İki ihtimal var, ya fiziksel olarak yanlış kurguluyorsun yada görmediğin dhcp server senin cihazına farklı bir IP veriyor, ki bu IP bloğu farklı bağlanmış senin istediğin networkten değil. Bunu bulabilmen için yapman gereken oradan IP aldığında yukarda da söylediğim gibi dhcp server bölümüne bakmak. DHCP Regue diye bir programcık var onunla da bulabilirsin. 

 
Gönderildi : 28/06/2012 13:29

Paylaş: