Forum

Hp ML350 G6 p410i R...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Hp ML350 G6 p410i Raid Kart sorunu

11 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
3,155 Görüntüleme
(@MuratUYSAL)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

    Merhaba arkadaşlar, Müşterimde kullandığımız Bir sunucu Hp ML350 G6 modeli , Raid kartı P410i smart arrray Şu an server açılmıyor Bios Setup utility den PCI Device Enable/Disable Sekmesine baktığımda Raid kartın Disable olduğunu görüyorum, Enable seçip kayıt ediyorum ama gene Raid kartı görmüyor Setup ayarlarına tekrar girdiğimde Raid kartın yine Disable olduğunu görüyorum. SmartStart Cd si ile açtığımda Raid kartı Göstermiyor        

   Sorunun Nasıl olduğunuda şöyle özetleyebilirim, Bayram arifesi sabah bir telefon geldi müşterimden, şehir dışındaydım Server açılmamış Benden öncede firma içinde böyle ufak tefek bilgisayar işlerine bakan bir arkadaşı aramışlar oda arayan kişiye F10 (Mantained Plan) yaptırmış Oradanda Setup Utulity ye Girdirmiş ve burada Restor Default yaptırmış. Ben tüm bu aksiyonun dışında tamamen sunucuyu açamaz hale geldiklerinde olaya dahil oldum.

   Fakat şunuda belirtmem gerekirse tecrübelerime dayanarak Restor Default yapmakla Raid kart bu hale gelmez diye düşünüyorum. Daha önce Raid Kart pil ile ilgili bir uyarı veriyormuydu onuda bilmiyorum. Şu an açılmıyor ve ben yedekten kurtarma yapmaya çalışıyorum 2 gündür. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim, konuyu olabildiğince özet geçmeye çalıştım Aşağıda sizlere yöneltmek istediğim soruları cevaplandırabilirseniz Çok sevinirim.

1 - RAID Kartın çalışmama sorunu ne olabilir. (Pil ise daha önce hiç başıma gelmedi Tespit etmemin bir yolu varmıdır. Pildense pil alabileceğim bir yer tavsiyeniz varsa sevinirim.(İstanbul içi))

2-  RAID Kartta kullandığım yapı Mirror du iki adet disk vardı, şimdi bu disklerden birinci diski bir şekilde RAID olmadan okutma şansım varmı? (Disk okuyucular yada başka raid kartta yada yine sunucuda Raid kart olmadan.)

3-  RAID kartı değiştirdiğimde raid yapım gitmiş olacak yenisini kurduğumda Diskleri sıfırlayacak bunun önüne geçmek için bir metod veya yöntem biliyormusunuz.

4- Bayramı zehir etmeyecek bir meslek tavsiyeniz var mı? 🙂 🙂

 
Gönderildi : 10/07/2016 13:14

(@h-koraygunduz)
Gönderiler: 301
Üye
 

Selamlar;

3-  RAID kartı değiştirdiğimde raid yapım gitmiş olacak yenisini kurduğumda Diskleri sıfırlayacak bunun önüne geçmek için bir metod veya yöntem biliyormusunuz.

Yanlış bilgi; Raid kart değiştiğinde raid gitmez çünkü RAID bilgisi disklerde tutulur. O yüzden sizin birinci önceliğiniz RAID kart sorununu çözmek ve ondan sonra disklerin durumuna bakmak olmalı.

Diskleri başka bir makineye takarak da data kurtarmaya çalışmayın. RAID yapısı bozulursa veri gider. O yüzden sizin birinci önceliğiniz kartta problem varsa onu giderip datalara erişmek olmalı.

Bunun değişimi için ürünün garantisi varsa HPE bir case açarak ya da belli bir yerden destek alarak sorunu giderme yoluna gitmelisiniz.

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 10/07/2016 14:00

(@MuratUYSAL)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Koray bey,

     Verdiğiniz bilgi için çok teşekkür ederim. Ürünün garantisi bittiği için HPE den yararlanamayacağım yine aynı model yani P410i raid kart mı tercih etmeliyim farklı bir model kulanmam mümkün değil diye biliyorum. Ayrıca raid kartın neden çalışmıyor olduğunu tespit etmem mümkün mü yada çalışması için önereceğiniz metodlar varmıdır acaba? Şimdiden çok teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 10/07/2016 14:07

(@MuratUYSAL)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

    Arkadaşlar bu arada varsa fikirlerinizi ve P410i model raid kart alabileceğim firma önerilerinizi bekliyorum.

 
Gönderildi : 10/07/2016 14:54

(@h-koraygunduz)
Gönderiler: 301
Üye
 

Selamlar;

Bu makine de Raid kartı anakart üzerinde yani Onboard modul olarak bulunuyor diye düşünüyorum. Dolayısı ile anakart değişimi yapacaksınız ve raid kart da değişmiş olacak. Tabi arıza ondaysa.

Makine açılırken bir hata ya da uyarı vermiyor mu problemle ilgili ? ya da ILO arayüzünde IML loglarında ne tür mesajlar var kontrol ettiniz mi ?

 

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 10/07/2016 15:31

(@MuratUYSAL)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

            Merhaba Koray bey makine açılırken diskleri göremediğine dair hata veriyor size ekte resimleride gönderiyorum,

            ILO ile açmadım ama smart star cd si ile açıp maintaned plan a baktım raid kartı görmediğini gördüm ayrıca biostada Raid disable yazıyordu. Onunda bir fotoğrafını çektim Raid kart sandığım kartında fotosunu çektim tabi bu batary ile ilgilide olabilir. Raid kartın onboard olma olasılığı varsa farklı bir hp raid kart kulanıp sistemi ayaklandırmam mümkünmüdür acaba?

20160710_115917.jpg

20160710_115854.jpg

20160710_120128.jpg

20160710_135711.jpg

buda hata mesajı

IMG-20160704-WA0000.jpg

 

 

 
Gönderildi : 10/07/2016 16:51

(@h-koraygunduz)
Gönderiler: 301
Üye
 

Selam;

ILO yu bağlayıp IML loglarına bakın. Orada ne problemi olduğu yazacaktır. Ona göre değiştireceğiniz parçaya da karar verebilirsiniz. Kart Onboard. size tavsiyem başka marka model bir kart ile denemeyin. Makineyi ayağa kaldırmaya çalışın.

Teşekürler

 
Gönderildi : 10/07/2016 20:07

(@MuratUYSAL)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Koray bey malesef elimde ILO activasyon key yok Önerebileceğiniz bir raid kart varmı ML 350 G6 ile uyumlu yada satışını yapan bir kaynak ben HPE ye yinede sorucam.

 
Gönderildi : 11/07/2016 12:57

(@recepyuksel)
Gönderiler: 1893
Üye
 

Merhaba,

ILO üzerinden Logları görmek içik key'e ihtiyacınız olmaması lazım.

Saygılarımla.

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 11/07/2016 13:06

(@h-koraygunduz)
Gönderiler: 301
Üye
 

Selamlar;

Doğrudur. Logları alabilmeniz için ILO Lisansına ihitiyacınız yok. Bağlantısını yapıp ILO ve IML loglarını almanız yeterlidir.

Piyasa da bulamıyorsanız HPE tarafına ücretli onarım için case açabilirsiniz.

Ayrıca Raid kart önermek çok doğru olmayabilir. çünkü problemin netleşmesi gerekir. Belki basit bir battery arızasıdır. o yüzden bence önce problemin tespitini yaptırın.

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 11/07/2016 13:12

(@MuratUYSAL)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

   Tekrar Merhaba Koray bey, Recep bey Öncelikle yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Sorunun raid Kart kaynaklı olduğunu kesinleştirdim ve P410i modeli Raid kartın on board olması sebebi ilede değişikliği aynı kartla yapamadım. Çünkü anakart değişikliği gerekiyordu bende biraz araştırma yaparak P410 modeli Raid kartların ML 350 G6 sunucularda kullanılabildiğini öğrendim.

   Bu karttan P410 modelinden bir tane alıp sunucuya taktım ve Raid Kartı sunucu gördü sonra diskleri taktım disklerdeki raid yapılandırmamı gördü ama raid kartta oluşan arıza sonrasında disklerden birinide bozmuş, Ama tabi Raid yapım raid 1 olduğu için işletim sistemi açıldı ve çalışır durumda Tabi ilk iş bir disk alıp raid yapısını tamamlamak şu an sistem çalışır durum da.

   Birde raid kart değişince işletim sistemi Aktivasyonu yeniden yapmamı istedi. Aktivasyon sırasında da bir takım hatalar verdi ama onlarda en nihayetinde halloldu. 

   Yardımlarınız için çok teşekkür eder konunun aynı sorunu yaşayan başka arkadaşlara ışık tutmanısı temenni ederim.

   Herkese iyi çalışmalar.

 
Gönderildi : 11/07/2016 23:49

Paylaş: