Forum

hp dv4000 driver
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

hp dv4000 driver

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
379 Görüntüleme
(@ibrahimsalgin)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

öncelikle bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden saygı ve teşekkürlerimi iletiyorum. dizüstü bilgisayarlara nasıl format atılacağını bilmiyordum. iyisi mi aldığım yere gidip sorayım dedim. teknosaya gittim bir elemana sordum dizüstü bilgisayarıma format atmak istiyorum fakat alırken bunun üzerinde herhangi bir cd verilmemişti bana (driverler). bu driver cd si sizde varsa alabilirmiyim dedim. bana bunun için gerek olmadığını bilgisayarın kendi içinde bulunan recovery bölümünden benim oluşturabileceğimi söyledi. bilgisayarımda aramadığım taramadığım bi yer kalmadı fakat yinede bulamadım. bende internetten yardım alırım düşünceiyle forumları dolaşmaya ve okumaya başladım. hemen hemen hepsinde aynı metodlar mevcuttu ve onlar dile getiriliyordu. okuduğum forumlarda istenilirse recovery den istenilirsede windovs cd si takılarak format atılabileceğini öğrendim.yalnız windows cd takılacaksa driverlerin olması gerektiğide belirtiliyordu. bunun için tekrar teknosaya gittim ve aldığım cevap bu: "hiçbir hp dizüstü bilgisayarın üzerinde driverler verilmez ancak hp nin sitesinden indirebilirsin." bende girdim hp nin sitesine bi noktadan sonrası ingilizceydi yine sonuç alamadım. en son bu siteyle karşılaştım ve çözümü burda arıyorum.


Öncelikle recovery denmi yoksa windows cd si takarak mı format çekmemi önerirsiniz? hangisi daha sağlıklı ve temiz? çünkü bilgisayarımda o kadar çok virüs varki artk bilgisayardan dışarı taşmaya başladılar o yüzden ilk aldığım günkü gibi olmasını istiorum. eğer windows cd si takıp formatla diyorsanız ses kartı, ekran kartı, ethernet kartı vs. (daha bilmediğimde olabilir) bunları direk indirebileceğim bir link verebilir misiniz?  (indirdikten sonra hepsini bir cd demi birleştiriyorum napıorum?) ve nasıl format atacağım konusunda bilgilendirebilir misiniz? yok recovery daha iyi ordan format at diyorsanız ben bulamadım ve bulabileceğimide sanmıyorum artık, benimle iletişime geçip bizzat benim bilgisayarıma girerek yardım edebilecek bir yardımsever varsa ömrümün sonuna kadar ona minnettar kalırım.


Yeni başlayan biri olduğumu düşünüp anlatmaya çalışırsanız çok sevinirim. yazımı biraz uzatarak sizlere daha çok okuma külfeti verdim hakkınızı helal edin. uzatmamın sebebi derdimin iyi anlaşılması ve kesin çözüm almak istemem. en başta da belirttiğim gibi bana yardımı dokunacak veya emeği geçecek herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. SAYGILARIMLA....

 
Gönderildi : 02/10/2008 06:02

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba İbrahim Bey,


Öncelikle aramıza hoş geldiniz. Ancak platformumuz daha çok üst seviyelerde bilgi paylaşımı odaklıdır. Bunu öncelikle bilmenizi isterim. Bunu hatırlattıktan sonra size yardımcı olması için bir iki öneride bulunayım.


- Elinizdeki HP ürünü üzerinde recovery mevcuttur ve recovery ile yükleme işlemini yapmanızı öneririm ki driver tanıtma derdiniz olmayacaktır ve ilk aldığınız gün ki halinde olacaktır.


- Windows Cd ile format atarak ve sizede açıklandığı üzere driverlarını indirip kurarak kendinizde sisteminizi ayağa kaldırabilirsiniz.


- Yukardaki iki seçeneği zaten biliyorsunuz son bir kaç ekleme olarak neden bir teknik serviste bu işleminizi uygun bir fiyatta yaptırıp aynı zamanda bunun nasıl yapıldığını öğrenmiyorsunuz ? Böylece zamandan ve daha iyi öğrenmenin avantajından yararlanırsınız.


Daha birçok şey yazabilirdim ancak uzatmak istemiyorum. (Örneğin format işlemini uzaktan bağlanıp nasıl yapacaklar ? gibi )

 
Gönderildi : 02/10/2008 06:35

Paylaş: