Forum

HP Proliant Sunucu ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

HP Proliant Sunucu Hakkında

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
377 Görüntüleme
(@OmerUcler)
Gönderiler: 506
Prominent Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

HP Proliant sunucular hakkında aklıma takılan bir soruyu sizlerle paylaşmak istedim. ACU ekranında Array Controller üzerinde Physical Disc Write Cache özelliğini Enabled hale getirirsek performans artışı sağlanır mı?

Diğer bir soru ise Array Controller üzerinde Physical Disc Write Cache özelliğini Disabled hale getirirsek Performans konusunda nasıl bir yarar sağlarım? Bunu database sunucular üzerinde uygularsam bir kazancım olur mu?

Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

 
Gönderildi : 24/02/2013 01:03

ibrahim yildiz
(@ibrahimyildiz)
Gönderiler: 4287
Co-Helper
 

Bildiğim kadarıyla bu konfigürasyon performans ile ilgili değil. Data güvenliği için var olan bir seçenek bu. Bu bilgiler size fikir verecektir.

 

"On controllers and drives that support physical drive write cache, you can use this command to enable or disable the write cache for all drives on the controller.

CAUTION: Because physical drive write cache is not battery-backed, you could lose data if a power failure occurs during a write process. To minimize this possibility, use a backup power supply" 

http://publib.boulder.ibm.com/infocenter/eserver/v1r2/index.jsp?topic=%2Fdiricinfo%2Ffqy0_cwriteca.html

Salt performans konusun da yarar sağlamanın dışın da negatif etki bile gösterebilir çünkü mekanik disklere tekrarlı bir yazma söz konusu.
Ancak Storage'ler de ekseriyetle tercih edilen bir ayar.
DB sunucular için blok size'ların 4k, 16k, 32k, 64k seçimi daha büyük fark oluşturabilir. Tabi bunu test ederek yapmak lazım DB yapılandırması bu konuda önemli. 

'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 24/02/2013 07:43

Paylaş: