Forum

HP yedekleme ü...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

HP yedekleme üniteleri konusunda bilgi

4 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
572 Görüntüleme
(@SefaON)
Gönderiler: 135
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar,


firmamıza yedekleme unitesi alacağız fakat kafam oldukca karışık bir durumda bunun için sizlerin tecrüblerinden yararlanmak istiyorum.


 


yapıda web server ile birlikte 4 adet server bununmaktadır. eskiden ana server üzerinde ( sql,exchange,dc ) acronis ileHP ult.lto 232 tyep backup unitesi yedekleme yapıyorduk 200 gb kadar datalarımızı buraya alabiliyorduk, fakat database yükseldikce bu alan bize yetmemeye başladı. bu tyep backup unitesini değiştireceğiz ve ULTRIUM 960  modelini düşünüyorum,


yada diyorum, bir tane HP NAS sistemi kursakda bütün serverlerin yedeklerini acronis ile burayamı alsak, yada başka bir sistem mi geliştirsek ?


 


konuda tecrübe edinmiş dostlarımız bize yardımcı olabilirse sevinirim.


 


saygılarımla,


sefa


 


 

 
Gönderildi : 27/04/2010 16:08

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

söylediğiniz 2 konuda gayet mantıklı Nas Storage sistemiyle SnapShot olarak yedeklerinizi anlık alabilirsiniz.

Fakat Yedekleri Tape e almanın söyle bir avantajı var. olağan üstü haller durumunda bir kaseti şirket dısına cıkararak tüm sisteminizi kurtarmıs olursunuz. Eğer Disaster recovery önleminiz yok ise Kesinlikle Tape library derim.

 
Gönderildi : 27/04/2010 17:03

(@SefaON)
Gönderiler: 135
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

murat bey,


 


cevabınız için cok teşekkür ederim. peki birşey daha sormak istiyorum ultrium 980 type backup ünitesi aldığımda diğer makinadaki yedekleri mecvuren netwok üzerinden alacağım buda hattı oldukça yavaşlatır diye düşünüyorum. bunun başka bir yolu varmıdır ?

 
Gönderildi : 28/04/2010 14:28

(@murataydin)
Gönderiler: 1517
Noble Member
 

Storage ürünleri Tercih etseniz yine datalar networkten aktarılacak. Hepsi için geçerli bu Malesef. Ama Networkü Gigabit yaparak daha cok performans alabilirsiniz. Birde HP Data Protector yazılımı clien basına lisanslama mantıgıyla calıstıgı için Lisans maliyetinizde cok olacaktır. Bütün Dataları Tek bir yere toplayıp burdan tape kasetlerine almanız daha mantıklı olacaktır.

 
Gönderildi : 28/04/2010 14:50

Paylaş: