Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Vps mi, Cloud mu?

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
509 Görüntüleme
(@HasanKILIC)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

merhaba.

birkac gun once turkiye'de fotograf depolama ve paylasma sitesi imgur'un yasaklanmasi uzerine ciddi problem yasadim. yasak birkac gun surdu ve su an site acik durumda.

bu durumla karsilasmam uzerine yapabilecegim birseyler olabilir mi, arastirmaya karar verdim. kendi fotograf, muzik, video arsivlerimi, dokumanlarimi, e-faturalarimi vs.; google, yandex dropbox gibi bir online diskte saklamak yerine, elimde olan domainimi de kullanarak kendime ait bir buluta sahip olabilecegimi dusundum.

icinde owncloud da kurulabilen bir paketleri oldugu icin, derinlemesine arastirmadan sadece fiyatina bakarak inmotionhosting.com'dan bir shared hosting aldim. Owncloud'u kurdum. Sonradan ogrendim ki adamlarin sistemleri OwnCloud ile uyumlu calismiyormus. Baska bir hosting firmasi da bana bu gibi seyler icin VPS hizmeti almam gerektigini soyledi.

Yardim istedigim sorular sunlar:

-----------------------------------------

Az onceye kadar bulabildigim en uygun secenekler surada idi:
Hostmada.com

Ama simdi digitalocean.com'un saatlik paketinin daha benim icin daha uygun oldugunu dusunuyorum.

Saatlik pakette mesela ayni anda 2 veya daha fazla kisi sunucuyla transfer halinde ise, harcanan saat sayisi kullanici sayisi ile mi carpiliyor?

-----------------------------------------

Benim iyi buldugum paketinde Hostmada sunu veriyor:

100GB alan / 1GB RAM / 1 GB vSwap / 2000GB Transfer / 2 CPU / 2 IPv4 -> $4/AY

(saniyorum disk SSD degil)

digitalocean ise sunu veriyor:

30GB SSD / 1GB RAM / 2TB Transfer (herhalde 2048GB) / 1 CPU / -> $4/266 SAAT

burada hangisini secmek mantikli?

-----------------------------------------

anladigim kadari ile VPS'ler belli donanim uzerinde sadece isletim sistemi ve kontrol paneli kurulmus makineler. internete acik olmalari da saldiriya acik olduklari anlamina geliyor. bu da satin aldiginizda antivirus ve firewall da kurmak gerekiyor, yaniliyor muyum? bunun da paketlerle verildigi bilgisine 2 firmanin sitesinde de rastlamadim.

-----------------------------------------

2 firma da 1GB/Sn. port hizi oldugunu soyluyor. arsivde depolanan videolarin takilmadan oynatilmasinda bunun etkisi var midir? Benim evdeki download hizim 3MBit civarlarinda olmasina ragmen Google Drive, Yandex Disk, OneDrive gibi ortamlarda sorunlar cikiyor.

-----------------------------------------

yardimlariniz icin tesekkur ederim.

>

Düzenleme:

Evet gordugum kadari ile, hostmada ile digitalocean'i karsilastirarak aslinda VPS ile bulut sunucuyu karsilastirmisim 🙂 ama yine de derdimi anlatabildim saniyorum. bu beklentilerimi asgari sekilde ne karsilar, hangi firma karsilar, bu konuda ogrenmek isterim degerli fikirlerinizi.

tabii benim gibi bircok insan da...

 
Gönderildi : 14/09/2015 13:59

(@mehmetyayla)
Gönderiler: 550
Honorable Member
 

VPS size hosting firması tarafından sunulan ve sizin de dediğiniz gibi yönetimi tamamen size ait olan bir sunucu tipidir.
Bulut sistemlerini ise 3 farklı yapıda kullanabilirsiniz.
Hem VPS gibi hem de sadece VPS'in üzerinde vereceğiniz hizmeti satın alabilirsiniz.
Örneğin SQL Server kurmak için VPS satınaldığınızda sunucunun üzerine bu yazılımı kurmak, yönetmek gibi işlemler size aitken,
Bulutta sadece SQL servisini satınalabiliyorsunuz. hangi işletim sistemi üzerinde çalışıyor, nasıl bir korunma ve idame sağlanıyor hiç ilgilenmezsiniz.

Gelelim soruna;
Hostmada'yı hiç duymadım.
Digitalocean ise büyük bir firmadır.

Ayrıca, cloud olarak depolama alanı gibi de satınalabilirsiniz. (imgurl örneğinden hareketle )

 

 

 
Gönderildi : 15/09/2015 18:30

(@HasanKILIC)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Cevabiniz icin tesekkur ederim Mehmet bey.

Bir de arastirmama ragmen birsey bulamadigim bir konu var. Kendi alan adimizi (domain) kullanarak hizmet alabilecegimiz bir cloud firması var mı, biliyor musunuz? Bu konuda da tavsiyeniz olursa mutesekkir olurum.

 
Gönderildi : 15/09/2015 19:23

Paylaş: