Forum

PLESK Local Domain ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

PLESK Local Domain mail gönderme problemi

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
1,298 Görüntüleme
(@UgurULUSAN)
Gönderiler: 5
Active Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar merhaba ilginç bir sorun yaşamaktayım.

Plesk 11 kurulu olan bir vps hosting kullanmaktayım. Hostinglerin çoğu kendi email serverını kullanmakta ama bir kaçtanesi google ve yandex mail kullanıyor. Sorunda burada başlıyor. google ve yandex mail kullanan hostingler vps de bulunan diğer domainlere mail atamıyor. Hesap bulunamadı diyor. 

İşletim Sistemi CentOS 6.3 (Final)
Parallels Plesk Panel sürümü 11.5.30 
Mail Server Qmail 

 
Gönderildi : 09/07/2014 15:16

(@okanozbey)
Gönderiler: 1308
Okan ÖZBEY
 

Merhaba,

Aslında bu ilginç bir sorun değil sıradan bir sorun , şöyle ki ;

Bir mail sunucusunda SMTP servisi maili göndermeden önce domainin local'de olup olmadığına bakar eğer local'de yok ise dışarıdan MX sorgusu çeker ve mx sorgusunda bulduğu IP  adresine gider teslim eder. 

Eğer local'de var ise domain hiç bir sorgu çekmeden direk localdeki domain'in altında mail hesabını arar ve bulamaz ise mailbox unavaliable or not local domain  hatası döndürür. 

Senin senaryoda ise ; 

Mail sisteminde bir sunucu içerisinde 5 domain olduğunu varsayalım ( A , B , C , D ve E ) bu 5 domainin ilk iki tanesi ( A ve B ) gmail veya benzeri bir office365 yandex tarzı dışarıdan bir sistemi kullanıyor ancak sunucu üzerindeki pleskte hepsi ekli.  

Asıl sorun şurada başlıyor. 

A ve B domainleri plesk'de ekli oldukları için içerideki mail sistemindede domainleri var. Ancak içerisi boş mail hesapları yok.  

C D ve E domainlerinden herhangi bir mail kullanıcısı , A domainindeki bir kullanıcıya mail atmaya çalıştığında SMTP öncelikle sunucu içerisine bakıyor ve domain localde olduğundan dolayı mx sorgusuna gerek duymuyor ve domainin içerisinde A kullanıcsını arıyor bulamadığından dolayı bu hatayı döndürüyor. 

Umarım faydalı olmuştur.

İyi çalışmalar..

www.okanozbey.com

 
Gönderildi : 09/07/2014 22:12

Paylaş: