Forum

Bildirimler
Hepsini Temizle

Plesk ve NS Yönlendirmeleri.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
376 Görüntüleme
(@AhmetKucuk)
Gönderiler: 19
Eminent Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar meraba.

 Sorum şöyle izah edeyim.

 Şimdi bende windows server 2008 r2 var. Buna IIS kurdum. Web sitem bu makinede calısacak. IISı kuruyorum ayarları yapıyorum. Site dosyalarımı atıyorum bu zamana kadar sıkıntı yok. Makine ipmi yazıp girince site oldugu gibi geliyor.

Asıl sorunum sitem asp. Bi firmadan asp hostu aldıydım orası tamam. Plesk kurulu oda tamam. Domaine girip ordanda dns settingse giriyorum.

 Nameserverlar  hostinge ayarlı. Bu nameserverları değiştiriyorum. Mesala ns1.cozumpark.com ve ns2.cozumpark.com hostingin dnsleri bunlar.

Ama makineminki farklı ip atıyorum. Benim olusturduklarım ns3.cozumpark.com ve ns4.cozumpark.com plesk panelden bunları açıyorum bu domainleri. Sonra 2 tane A kaydı olusturup domain olarak ns3 ve ns4.cozumpark.com girip makinemin ipsini giriyorum kaydediyorum. Tekrardan birtane boş kayıt acıp makine ipsini giriyorum. Herşeyini makineye yönlendiriyorum.

 Ama siteye girdimmi hostingteki indexime yönlendiriyor. Sitenin herşeyi makineye ayarlı ama hostingteki indexi gösteriyor. ns ye ping atınca makinedekini çekiyor makine yanıtlıyor. Ama ana siteye ping atınca hosting yanıtlıyor. DNS Önbelleklerini temizliyorum gene aynı. Aradan 1 2 saat geçiyor tekrardan deniyorum makinedeki site geliyor. 2 3 dk dolasıyorum site tekrardan gidiyor hostinge geçiyor. Bunu nasıl ayarlıyabilirim ?

 Nekadar sürede güncellenir, ayarlarım doğrumu ? DNS Önbelleklerinin bununla bir alakası varmı. ? Makineme DNS Kurmama gerek varmı ?

Kısaca sitem hostingten calısmıcak  , benim 2008 r2 makinemden cekicek dosyaları. 

Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler. 

 

 
Gönderildi : 27/07/2013 19:23

(@esersolmaz)
Gönderiler: 3204
Illustrious Member Yönetici
 

Bu durum ıcın plesk uzerındekı ns leri değiştirmeye calısmanız gerekmez kı cok anlamsı olmuş, yapmanız gereken sadece www a kaydının ıp adresını calısmasını ıstedıgınız ıp adresı olarak duzenlemek.

 
Gönderildi : 27/07/2013 23:52

Paylaş: