Forum

Plesk Panelde Web M...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Plesk Panelde Web Mail Bağlantı Sorunu.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
1,203 Görüntüleme
(@serdarozturk)
Gönderiler: 58
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Plesk kurulu bir makinemiz var linux sistemli kurduğumuz domainler de webmail.siteadi.com ya da mail.siteadi.com şeklinde mail panellerine ulaşamıyoruz sadece plesk ilk kurulum demo dosyalarına erişebiliyorum.

Plesk yönetim panelimden web mail ikonna tıklayarak gitmek istediğimde ise aktif olmadığını görüyorum ve üzerinde şu not çıkmaktadır."This feature is not currently availabe because WebMail support is not switched on in mail preferences, or mailbox is not activated"

  Bu sorunu nasıl çözebilirim acaba bilgisi olanlar paylaşırsa çok sevinirim.

 
Gönderildi : 22/06/2013 15:41

(@ozgurmazlum)
Gönderiler: 2208
Illustrious Member
 

Merhaba sorunun iki nedeni olabileceğini düşünüyorum.

1. Hatada da belirtildiği gibi webmail özelliği aktif yada yüklü olmayabilir.Plesk panele admin girişi yaparak Tools&Settigs bölümü altında yer alan webmail alanında gerekli ayarlarınızı kontrol edebilirsiniz.

2. DNS kayıtlarınızda webmail ile ilgili bir kayıt olmayabiliri. Bunun için her hangi bir dns zone dosyasına bakarak webmail için kayıt açılmışmı açıldıysa doğru mu kontrol etmeniz gerekiyor. Eğer kayıt oluşmamışsa bir domainde test için kayıt oluşturun daha sonrasında da Sunucu DNS template bölümünde şablonunuza webmail için ekleme yapın.

 
Gönderildi : 23/06/2013 14:15

Paylaş: