Forum

Yurt dışındaki host...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Yurt dışındaki hosting firması hakkında

7 Yazılar
5 Üyeler
0 Likes
614 Görüntüleme
(@fatihcil)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,


Yurtdışında hizmet veren bir firmadan deneme amaçlı 13,95 $'a 1 aylık linux reseller paket aldım. firmanın adresi http://www.mochahost.com/


birinci ay biraz inceledikten sonra ben nasılsa bir aylık diye bıraktım peşini.. 10-01-2011 tarihinde başlattığım bu paket iptal olmamış. otomatik yenile seceneğide yokken 2, 3 ve 4. aylara aitte hizmet bedeli kesmiş. (13,95X3=42$ ) son 3 aydır fatura kesiyor ve benim haberim olmadığı için ödenmiyor. haliyle hesabımı dondurmuşlar. (zaten girmiyordum dondurmaları beni etkilemiş olmuyor yani.)


benim bu noktada bir sorum var. Yurtdışından kesilen bu şubat mart nisan faturalarını ödemek zorunda mıyım? 


ikinci sorumda yurtdışından aylık bir reseller pakete üye olunca  hep hizmet devam mı eder? bir aylık alamıyor muyuz?


yurtdışındaki hosting firmaları çok iyidir dedikleri için aldım ama bilseydim böyle olacağını burnumu bile sokmazdım.


hesabımı iptal ettirmemin yolunu arıyorum mail falan attım ama henuz dönüş yok. bu konu hakkında ne yapmamı önerirsiniz?

 
Gönderildi : 12/04/2011 21:01

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Islak imzanız yoksa ve elektronik ortamda bir sözleşme onaylamadıysanız resmi olarak, hizmeti kullanmadıysanız etik olarak herhangi bir problem yok.

Yazılım otomatik olarak aylık fatura kesme işlemi yapmaya ayarlandıysa böyle olması normal ki zaten e-maillere bile cevap gelmiyorsa durumu takibeden de yok demektir.

 
Gönderildi : 13/04/2011 00:40

(@fatihcil)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

ıslak imza yok ama hosting alırken haliyle bazı bilgilerimizi verdik. (kredi kartı ve isim soyisim gibi) . Konu ile ilgili mail attık ama henüz bir ses çıkmadı. öyle yüklü miktarlarda bir fatura değil ama sinek küçük mide bulandırıyor. yarın birgün sen böyle hizmet almışsın ödememişsin diyip karşıma faizi ile birlikte gelmesinler diye tedbir almak istedim.:) neyse bekleyip göricez artık. cevap için de teşekkürler.. 

 
Gönderildi : 13/04/2011 03:13

(@FerhatIndi)
Gönderiler: 467
Honorable Member
 

Yurtdisi 10 yil once Turkiyede dial up varken cok hizliydi, Ama artik
oyle degil simdi. Masallah Memleketimiz her konuda gelismeye devam
ediyor, Bilisim konusundada  bence cogu avrupa ulkesinden cok iyi
durumda.

 

Yurtdisindaki firmalar  ornegin  aylik 9.99 der, fakat kac ay oldugunu soylemez , Eger firma kiytirik bir firma ise sizin kredi kartinin  numarasinida aldimi  omur boyu aylik 9.99 hesabinizdan ceker,

Ayni durum benim basima gelmisti, uyelk iptal edilecek dediler, 3 ay gecti iptal olmadi bende  bankaya muracet ettim kredi kartimin yenilenmesini istedim, Kredi karti yenilenince eski  KK numarasi iptal oluyor.

Eger yurtdisindan alis veris yaparsan kesinlikle PAYPAL kullanmani tavsiye ederim. %100 guvenli.

 

Amerikada shop tv kanallari var, bir kac urun gosteriyorlar, fiyatlar gercekten cok cazip, iste 3 dakika icinde ararsan  bonus olarak baska bir hediye daha kazanacaksin diyorlar,  Arayip kredi kartini numarani veriyorsun , daha sonra O KK numarasini baska firmalara satiyorlar, 2 yada 3 ay sonra hesabindan 5 ile 9 dolar arasinda cekiyorlar, her ay cekiliyor farkina bile varmiyorsun , zaten farkedincede KK yenilemekten baska caren kalmiyor.

 

 

Bu arada hosting firmasinin adini paylasabilirmisiniz? 

 

 Kolay Gelsin

 

 
Gönderildi : 13/04/2011 11:08

(@fatihcil)
Gönderiler: 31
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

hizmet almaya çalıştığım yer http://www.mochahost.com/


Allah'tan kredi kartı bilgimi vermedim. güvenlik için tek seferlik çekim yapılabilen bir numara oluşturduk. . benden para çektikleri yok. sadece fatura kesiyorlar. sonra ilerde bana avukat masrafları ile borcunuz şukadar diye gelmesinler diye uğraşıyorum. 🙂 dediğiniz gibi türk firmalarıda gayet iyi. Kurumsalız diye gözüken birkaçı hariç tabi.  


bu arada hesap iptali için bir mailde bugün geldi. formu doldurdum. henuz bir bilgilendirme yok. sanırım iptal ederler. zaten büyük bir firma.. kullanmadığım hizmet karşılığı olan 40$ ın peşine düşeceklerini sanmam. Mert beyin dediği gibi faturanın otomatik kesildiğinide yazmışlar.


Sizinde dediğiniz gibi türk firmalarıda iyi ve şu an destek aldığım yerden çok memnunum. Allah bozmasın. 🙂


iyi çalışmalar dilerim.


 

 
Gönderildi : 13/04/2011 19:38

(@mustafa.kupeli)
Gönderiler: 16
Active Member
 

Merhaba 

Size tavsiyem kaliteli referansları olmayan ve birebir iletişimi geçemeyeceğiniz, firmalara kredi kartı bilgilerinizi vermemenizdir. MochaHost'a bilgilerini verdiğiniz kredi kartınızın da internet üzerinden alışveriş seçeneğini pasif hale getirirseniz, sorunu kökten çözmüş olursunuz diye düşünüyorum.

İyi Çalışmalar 

 
Gönderildi : 17/05/2011 13:28

(@ErdoganPALA)
Gönderiler: 158
Estimable Member
 

Merhaba Fatih Bey,

Yurt dışından almış olduğunuz hosting hizmetlerinde sitelerinde belirtilen aylık, yıllık, seçeneklerden istediğiniz gibi faydalanabilirsiniz. Kullandıkları yazılım otomasyonundan otomatik olarak faturalarınız oluşturulur ve firmanın belirlediği sürelerde bu faturalar email adresinize gönderilir. Sistemlerinde otomatik Suspend veya Terminate an Account özelliği tanımlanmamış ise hizmetinizi manuel olarak durdurmaları gerekmektedir. Bu durumda sizin herhangi bir işlem yapmanıza gerek yoktur yurt dışı firmaları bu tip durumlarda biraz esnek davranıyorlar kredi kartı ile alışveriş yaptıysanız ve otomatik ödeme talimatı v.b ayarlar mevcut ise ücreti otomatik çekmemeleri için bunları kontrol ederek iptal ediniz. Müşteri panelinizden kredi kart bilgilerinizi siliniz silemiyorsanız firmaya müşteri panelinizden giriş yaparak ticket göndererek bilgilerinizin silinmesini ve hizmetin iptal etmelerini talep ediniz.

Saygılarımla.

 
Gönderildi : 26/05/2011 16:14

Paylaş: