Forum

Web ve maillerin ho...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Web ve maillerin hostingten taşınması

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
361 Görüntüleme
(@kadirakbaba)
Gönderiler: 895
Noble Member
Konu başlatıcı
 

  Merhaba arkadaşlar,

 5 adet web sayfam ve mail kayıtlarım bir hosting firmasında bulunmaktadır.Fakat hosting firmasından memnun olmadığım için ofis içine kurmak istiyorum.Ortamımda Windows 2003 ve Exchange 2003 server var.50 kullanıcım var.Statik ip'lerim mevcuttur.

1.Maillerimi bu firma üzerinden alıp kendi exchange server üzerine almak istiyorum.Bunun için exchange server kurmam yeterli mi? 5 adet domainin mallerini bunun üzerinde tutmak istiyorum.Başka neler yapmam gerekir.?

2.Web sitelerimi de kendi üzerime almak istiyorum.Bunun içinde bir server alacağız 5 domain olacak Trafiği fazla değil ama yine de almak istiyorum.Bunun için nasıl bir yol izlemeyelim.

 
Gönderildi : 31/07/2010 01:28

(@yusufozturk)
Gönderiler: 147
Estimable Member
 

Yapınızda mevcut bir Exchange server mevcut ise, domain'leri ve kullanıcıları bu sunucu üzerinde yarattıktan sonra DNS'leri ve MX'leri bu sunucuya yönlendirmeniz yeterli olacaktır.

Yine websitelerini de lokal'deki sunucuda açtıktan sonra DNS'leri yönlendirmeniz yeterli olacaktır. Ekstra bir işlem gerekmemektedir. DNS server olarak lokalinizdeki DNS sunucusunu kullanabilirsiniz. Fakat yönlendirme için alan adını satın aldığınız yerden NS oluşturmanız gerekecektir. 

 
Gönderildi : 31/07/2010 19:59

Paylaş: