Forum

Yedek Web server ku...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Yedek Web server kurulumu hakkında

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
944 Görüntüleme
(@ozanyildiz)
Gönderiler: 12
Active Member
Konu başlatıcı
 

 Selam arkadaşlar,

 Umarım konuyu doğru yere açmışımdır.Sizlerden bir konuda fikir almak istiyorum.

Bir isp'de 4 adet web serverım var üzerinde farklı uygulamlar çalışıyor.Ama geçenlerde isp'nin firewall tarafında bir sıkıntı oldu ve web sitelerimize 7 saat ulaşamadık.Elimde bu 4 serverın dışında çok güçlü bir makinam daha var.Şimdi ben nasıl yapmalıyım ki böyle bir sıkıntı daha olursa bu yedek serverımı devreye sokabilirim.

Benim aklıma önce bu güçlü serverı başka bir isp'ye yada hosting firmasına taşımak geldi.Diğer serverlarıma herhangi bir şey olursa bu serverımı up duruma getirip çalıştırmaya devam edebileyim.Pratikte kolay gibi olsa da bu sefer 4 serverım üzerindeki uygulamaları bu server üzerine nasıl taşıyacağım sorusu karşıma çıktı.İlk başta Acronis ile yedek almak geldi.Denemedim henüz...

Acaba buna benzer bir yapı kuran var mı?Yada benim 4 serverımdan biri down olduğu zaman birşekilde üzerindeki web sitelerinin up olabileceği bir yöntem bulunur mu?

 
Gönderildi : 31/03/2010 00:56

(@fatihkaraalioglu)
Gönderiler: 3040
Illustrious Member
 

Merhaba;


aşağıda örnek bir topoloji resmi paylaşıyorum. Dikkatli bir şekilde topolojiyi incelersen eğer, göreceksin ki Web Sunucuların üzerinde herhangi bir database bulunmamaktadır. Databaseler Web Sunucusunun arkasında farklı database sunucularında barınmaktadır. Web sunucularından bir tanesi hizmet dişi kaldığı zaman LoadBalancing Ürünü diğer sunucu üzerine istekleri yönlendiriyor. Bu uygulama hata anında uygulanmakta oolup, hata olmadığı zaman her iki web sunucunda aktif olarak görev alabiliyor. Web sunucu tarafında ki ihtiyacını Load Balancing ürünleri (donanım veya yazılım) ile çözebilirsin.


Diğer ihtiyacın olan Hosting tarafını backuplamak. Bu çözümü paylaşmadan önce eğer çalışmış olduğun ISP firması 7 saatlik bir kesinti sağlıyorsa IPs firmasını backuplamaktansa başka bir ISP firması ile çalışmanı siddetle tavsiye ederim. Paylaşmış olduğun zaman dikkate elınacak bir süre.


Eğer mevcut ISP ' ile çalışacaksan farklı WAN hatlarından Farklı IP Blokları isteyerek çözüm üretebilirsin.


Aksi durumda fiziksel olarak farklı noktalarda barınan sunucuların için bu çözüm çok pahalı bir çözüm (database varsa) olacaktır.


[img] [/img]

 
Gönderildi : 31/03/2010 01:59

(@ozanyildiz)
Gönderiler: 12
Active Member
Konu başlatıcı
 

 Merhaba,

 Güzel bir özellik ama yine aynı firewall'un arkasında duruyor.Peki ben başka bir yere bir serverımı taşısam A hosting firmasında duran serverlarıma erişim kesilirse ve bende yedek serverımı B Hosting firmasına taşısam bu şekilde olsa nasıl olur? Aralarındaki replication beni düşündürüyor.

Malesef ki ISP firması Türkiye'nin en bilinen hosting firmalarından biri ..Hep bu tür durumlarda yedek firewall tuttuklarını sanıyorduk malesef ki böyle birşey yokmuş.

 
Gönderildi : 31/03/2010 18:56

Paylaş: