Forum

İki farklı network'...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

İki farklı network'teki bilgisayarları birbirleri ile nasıl iletişime geçirebiliriz?

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
565 Görüntüleme
(@halilmutlu-2)
Gönderiler: 73
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar iki farklı network te iki ayrı bilgisayarı birbiri ile nasıl iletişme geçirebiliriz soru aslında çok basit gibi görünsede benim söylemek istediğim bu iki lokasyonu vpn gibi bir teknoloji ile iletişime geçirmek değil, örnek vermek gerekirse bunu yapan 3. Parti yazılımlar var örneğin(Teamviewer,ammyy,showmypc vs.) Bu programlar iki farklı lokasyondaki iki bilgisayarı arada herhangi bir vpn teknolojisi olmadan firewall ve benzeri uygulamaları dahi geçerek nasıl iletişim kuarabiliyorlar? çok merak ettiğim bir konu bu konuda bilgisi olan arkadaşlar aydınlatabilirlermi bizi.

 
Gönderildi : 03/09/2015 17:45

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1627
Noble Member
 

Bahsettiğiniz programlar karşılıklı bağlantı kurmuyorlar. 2 tarafta açılan program önce internet üzerindeki bir sunucuya bağlanıyor. Oradan bir ID alıp bağlantıyı yapıyor. firewall vb takılmamasının nedeni genelde açık olan portları(80,53,443 gibi) kullanarak iletişim kurmalarındandır. Sonuçta dışarıya doğru tüm portları kapattığınızda bu programlar çalışmayacaktır.

 
Gönderildi : 03/09/2015 18:07

(@resulsoydas)
Gönderiler: 1627
Noble Member

(@halilmutlu-2)
Gönderiler: 73
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Anladım Peki o sunucu verdiği id ile nasıl bir bağlantı kurduruyor alt yapı nedir?

 
Gönderildi : 03/09/2015 19:02

(@metinkoc)
Gönderiler: 17
Active Member
 

Teamviewer tarzında programlarla dosya transferi yapacaksanız güvenli olmayacağını biliyorum. İletişimden kastınız nedir?

Yönlendiriciler (router) vasıtasıyla iki farklı lokasyon yada network birbirine bağlanabilir. Ancak bunun için ekstra cihazlar vs gerekiyor. Firewall üzerinden geçen trafik için özel ayarlamalar yapılıyor. Bu sayede firewall geçişlere izin veriyor.

 
Gönderildi : 06/10/2015 15:45

Paylaş: