Forum

script kullanımı

Bildirimler
Hepsini Temizle

script kullanımı

5 Yazılar
3 Üyeler
0 Reactions
646 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı

2008 r2 sisitemimizde var forumlarda yada belli sorunlarda su  script  bu  script ile sorun çözülür deniliyor.  script ile ilgili bilgim sıfır su anda bu konuya nereden başlıyabilirim. problemler olduğunda hazır  script lermi var yada bir yazılım dili varda biz mi oturup isteğimize göre yapıyoruz.

Gönderildi : 17/08/2012 16:40

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18033
_

Merhaba,
Script genelde çift tıklama ile çalışan veya zamanlanmış göreve atanan veya komut ile çalıştırılan komutlardan meydana gelen dosyadır. Bu dosya ile gui ortamdan zaman alınarak yapılan bir çok işlem bir tıklama, komutun çalıştırılması veya zamanlanmış görev ile çalıştırılabilir. Örnek olarak oracle db üzerinde yedek almak için uğraşmak yerine bir scrit dosyası ile bunu çift tıklama ilee halledebiliriz. En basit anlamı ile bu şekilde. Yazılım dillerine göre java script, visual basic script, mirc script gibi bir çok script tipi vardır.

Örnek olarak
explorer ayarları bozulursa şu scritle yapabilirsiniz deniliyor. Bu
script bir visual basic script olup yani vbs uzantılı olup explorer için
gerekli regedit ayarlarını barındırmaktadır. Regediti açıp orada bir
dünya ayar yapmaktansa hazır scrip varsa bu sorunla ilgili olarak bu
scripti çift tıklayıp işlemi saniyeleri içerisinde gerçekleştirmeniz
mümkün.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

Gönderildi : 17/08/2012 16:58

(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı

peki hocam script kullanabilen yada bilgisi olan diye bir ilan içeriği olsun. biliyorum diyen sadece internette bulurum çift tıklarım diyenmi ? yoksa bilmediğimiz bir yonlerimi var adam ilana basit olan bir şeyi kelime olsun diyemi yazıyor ?

Gönderildi : 17/08/2012 18:03

(@www-rizasahan-com)
Gönderiler: 18033
_

script yazılım bilgisi gerektiren bir şey. Biz sistemciler bir java scritp yada css yazacak değiliz. Yedekleme v.s. komutlarını içeren basit scritpler yazarız. Bunun içinde zaten hangi komutu kullanmamız gerektiği nette detaylı olarak yer alıyor. Mesela şu an power shell kullanılıyor bir çok yerde kimse power shell bilen işçi aramaz işi yapacak olan insanı arar.

1984 doğumluyum. 4 yaşından bu yana İstanbul’da yaşıyorum. Sırası ile aşağıdaki okullarda eğitim gördüm. Paşaköy ilkokulu (1990-1995) Kartal Zekeriyya Güçer İlköğretim Okulu(1995-1998) Ümraniye Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Bilgisayar Bölümü(1998-2001) Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı(2002-2004) Anadolu Ünv. İşletme Fakültesi(2006-2009) Lise yıllarından sonra bir bilgisayar firmasının teknik servisinde mesleğe merhaba dedim. Outsource olarak Citibank ytl ve bina taşınma projesinde yer alarak 8 ay görev yaptım. Bu görevden sonra şu an çalışmakta olduğum yerde bilgi işlem sorumlusu olarak göreve başladım ve 18 yıldır görevimin başındayım.

Gönderildi : 17/08/2012 18:40

(@bilgehanpoyraz)
Gönderiler: 809
Illustrious Member

script'leri kesinlikle test ortamı üzerinde deneyip sonra canlı sisteme uygulamak gerekir. Çünkü başlatıldıktan sonra gerçekten başa bela bir durumla karşılaşabilirsiniz ve geri dönüşü yoktur.

script yazmak içinse oturup öğrenmek yerine internette ihtiyacınıza gore script ararsanız mutlaka bulacaksınız.

Gönderildi : 07/09/2012 02:41

Paylaş: