Forum

Forti Client VPN
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Forti Client VPN

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
705 Görüntüleme
(@AliPiri)
Gönderiler: 2
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba;


Fortigate Fortinet 80CM bir firewallum var,kullanıcım ofis içerisindeyken kullandığı tool'da(SAP yazılımları için gerekli olan) herhangi bir sorun yaşamıyor ve kullanıyor.Fakat dışarıdan Forti Client SSL VPN ile içeriye bağlandığında bu tool ile erişim sağlayamıyor,telnet ping vs herşey çalışıyor fakat toola yanıt vermiyor.Daha önce başka firmalarda da aynı sorunu yaşadığında firewalldan müdahale edilip işlem tamamlanmış,fakat ben sorunun kaynağını bulamadım. 

 
Gönderildi : 30/05/2012 21:05

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


http://www.cozumpark.com/blogs/fortigate/archive/2008/03/30/fortigate-firewall-ssl-vpn-yap-land-r-lmas-fortigate-firewall-ssl-vpn-configuration.aspx


Makalede de göreceğiniz üzere eğer Allow Splite Tunnel aktif etmişseniz bundan kaynaklı olabilir. Bunu devre dışı bırakıp deneyiniz lütfen.


Ayrıca kullandığınız program özel bir program olduğu için dış dünya da bağlantı işleminin nasıl gerçekleştirildiğiyle ilgili bilgi de almak gerekiyor. Yani programı çalıştırdığınızda isimden mi sorgulama yapıyor yoksa ipden mi sorgulama yapıyor v.s. bilgileri de sizin için problemi çözmenizde yardımcı etkenlerden biri olacaktır.

 
Gönderildi : 31/05/2012 15:28

Paylaş: