Forum

Fortigate 80c Trans...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Fortigate 80c Transparent Mode Sorunu

3 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
402 Görüntüleme
(@OnurSenkaya)
Gönderiler: 1
New Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Arkadaşlar,

Elimde Fortigate 80c cihazı var. Müşteri lokasyonunda Airties(Yeni) ve bunun üzerinden Wifi bağlantı yaparak İnternet cıkıyorlar ve sunucuya erişiyorlar.

Ben Modem'ı Bridge Moda'a alarak Fortigate üzerinden Tüm trafiği Filtrelemeyi sorunsuz yapabiliyorum. Fakat biliyorsunuz ki Modem Bridge Mode'a alındığından Kablosuz Wifi bağlanan kullanıcılar uzaktan artık IP alamaz ve Internete çıkamaz oldu. Bunun olması gayet normal.

 Bu aşamada Müşteride Extra bir Access Point yok.Bu yüzden Switch üzerinden IP dağıtarak çıkarma yapamayacağım. 

Sizlere sorum ;

1- Fortigate 80c'yi Transparent Mode'a alarak mevcut yapıyı bozmadan çalıştırmam mümkün mü ?

2-  Wifi bağlanan kullanıcılar sorunsuz bir şekilde eskisi gibi bağlanıp,Fortigate üzerinden internete filtrelenip çıkacaklar mı ?

Ek Not: Fortigate'ı daha önce sayısız kez kurdum ve pptp,IPEC VPN bölge bağlantıları olsun PBR olsun birçok konfigurasyon gerçekleştirdim. Fakat Sitedeki Transparent Makalesini eksik olmadan uyguladığım halde,  Internet malasef filtrelenmeden çıkış yaptı.

 Sizden ricam Transparent Mode konusunda yardımlarınızı bekliyorum veya Modem PPOE kalmak suretiyle , kullanıcıları Fortigate Firewall üzerinden nasıl çıkartabilirim ? (Additional yollar varmı ? )

 

 Tşk

 
Gönderildi : 07/05/2012 12:58

(@rafets-ayata)
Gönderiler: 3820
Üye
 

Merhaba,


Transparent mode da maksat yapıyı dokunmadan switch ve modem arasına girip bu trafikte istenileni vermeyi sağlamaktır. Siz bu yapıda fortigate atlayıp wriless ile modem üzerinden internete çıkarsanız gayet normal bir durum olarak trafik modem üzerinden akacaktır ve fortigate bir anlamı olmayacaktır.


Bu durumda size tavsiyem 50 USD bir AP alın ve fortigate bacaklarından birine bağlayıp konfigürasyonu bu yönde yapın. (Modem bridge modda wan bacağına bağlı olduğunu varsayıyorum)

 
Gönderildi : 07/05/2012 14:20

(@vasviuysal)
Gönderiler: 7889
Üye
 

yada ucuz bir modem alip onu pppoe olarak kullanıp airtiesi icerde wireless AP olarak kullanmayı deneyebilirsiniz

 
Gönderildi : 07/05/2012 14:40

Paylaş: