Forum

Uygun bir arşivleme...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Uygun bir arşivleme çözümü

7 Yazılar
3 Üyeler
0 Likes
1,087 Görüntüleme
(@ErkanTARHANACI)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Herkese merhaba,

Şu sıralar araştırmaya pek vakit bulamadığım için belki yapmak istediklerime uygun bir çözüm biliyorsunuzdur. Yoksa 2-3 günümü vererek herbir programı kurup deneme yanılma yöntemine gitmek zorunda kalacağım.

Exchange 2003 sunucusu üzerinde çok fazla mesaj tutmak istemiyorum. Toplam 68 GB .edb dosyalarım var. Bunu 20 GB civarına çekmek istiyorum. Geri kalanını bir arşiv yazılımına koymak istiyorum.

- Kullanıcılar mesajları kesinlikle Outlook'larının içinde ayrı bir klasör veya posta kutusu şeklinde görebilecek.

- Aynı şekilde Owa üzerinden de bu klasörlere erişilebilecek.

- Otomatik olarak 6 aydan eski, 1 yıldan eski mesajları arşivle v.b. şeyler olmasına gerek yok. Bu tarz şeyler göreceli olduğu için hangi mesajın arşivlenmesi gerektiğine kullanıcı karar verecek. İşi biten maili kendisi ilgili klasöre manuel taşıyacak.

- Arşiv yazılımı Exchange üzerine kurulmayacak, veriler başka bir sunucu üzerinde tutulacak.

- kullanıcı tarafından web tabanlı erişim, arama v.s. olmasına gerek yok. 

Yani kısacası yapmak istediğimiz mesajları ayrı bir sunucuda tutmak, ama kullanıcıları bunun farkına vardırmadan, ekstra yerlere yönlendirmeden Outlook ve Owa'larından mesajlarına eriştirmek.

Her bir kullanıcı bilgisayarında .pst dosyaları oluşturup mailleri taşıttırmak da bir çözüm ama bu sefer de yedekleme, mesaj güvenliği v.s. ortadan kalkıyor. Malum pst'leri sunucu üzerine taşıyıp da oradan kullandırtmak da olmuyor.

Şimdiden teşekkürler...

 
Gönderildi : 05/04/2009 15:24

(@ErkanTARHANACI)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba Mümin Bey,


Maalesef Gfi işimi görmüyor. Outlook'un içine entegre olması, programın kendi arşivlediği mesajları göstermekten öteye gitmiyor. Yani arşivlenmiş mesajlara webden bakmak yerine Outlook içinden baktırıyor. Ben ise bu tarz bir klasöre yazma silme hakkı istiyorum.

 
Gönderildi : 06/04/2009 15:05

(@CanYerli)
Gönderiler: 143
Estimable Member
 

     Merhaba,

   Mümin Hocam, SBS kullanıyorum SBS+Exchange in bulunduğu disk 68GB Sp2 ile Mailstore 40GB yaptım,bu limite yaklaşmaya başladılar, personelden mail limitlerini kısıtlamamam gerekiyor ,silinmemesi gereken mailleri var, maillerine de dokunamıyorum.Gfi ı inceledim Exchange 2007 çıktıktan sonra bi esprisi kalmamış onu farkettim.Benim yapmam gerekenin server disk boyutunu arttırmak ve Exchange 2007 ye geçmek oduğunu anlamaktayım fakat symantec yada başka bir firmanın mail yedekleme ile donanımsal bir ürününü önerirmisiniz.şimdiden tşk.

 
Gönderildi : 07/04/2009 02:11

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar


sbs var demişsiniz sisteminizde. sbs bir pakettir ve entegre çözümdür yani üzerindeki exchange serverı ayıramazsınız. yada 2007'ye upgrade ettirmeyecektir. sbs 2003 için geçerli.


dolayısı ile kısıtlı bir sistem üzerinde çalışıyorsunuz şuan. kullanıcılar için mailbox kota uygulaması yapmanız gerekir. eski kullanmadığ maillerini kullanıcı silsin.


yada microsoftun önerdiği arşivleme yazılımlarını kullanacaksınız.


erkan bey aşağıdaki makaleyi inclermisiniz.


http://www.microsoft.com/online/exchange-hosted-services/archive.mspx #


ayrıca yine microsoftun sitesinde exchange serverın partneri olan arşivleme ürünleri mevcut onları da kontrol edebilirsiniz.


her ürün birbirinden farklı özelliklere sahip.


kolay gelsin

 
Gönderildi : 07/04/2009 03:01

(@ErkanTARHANACI)
Gönderiler: 3
Active Member
Konu başlatıcı
 

Teşekkürler Mümin Bey,

Linkleri inceleyeceğim.

 

 
Gönderildi : 07/04/2009 20:52

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

biz teşekkür ederiz...


umarım yardımcı olur...


kolay gelsin

 
Gönderildi : 08/04/2009 20:32

(@CanYerli)
Gönderiler: 143
Estimable Member
 

Mümin hocam çok teşekkürler.Standart yada Ent.2003 yada 2008 üzerine EXC 2007 almak gerekiyor haklısınz.Başka çözüm yolları bulacağım.

 
Gönderildi : 09/04/2009 02:10

Paylaş: