Shadow Redundancy: Exchange Server’da posta iletiminde veri kaybını önlemek için kullanılan bir yüksek kullanılabilirlik özelliğidir. Gönderilen e-posta, hem normal kuyruğa hem de “shadow” kuyruğa kopyalanır. Ana kuyrukta bir sorun oluşursa, shadow kuyruğu e-postayı güvenli bir şekilde teslim etmeye devam eder.
Forum
Bildirimler
Hepsini Temizle
Exchange Server
4
Yazılar
4
Üyeler
0
Reactions
5,009
Görüntüleme
Konu başlatıcı
Merhaba
bir kullanıcı mail gelmediğini söyledi incelediğimde aşağıdai gibi bir hata buldum. güvenlik duvarından geçmiş ama exchange takılmış
Details
SourceContext: ExplicitlyDiscarded
NetworkMessageID: 49570610-f240-4fd7-8d85-08d64ed897bb
RecipientCount: 1
Event
Gönderildi : 21/11/2018 15:25
Aşağıdaki komutta ilgili receive connector ismini yazarak ,defaultta 20 olan aynı anda 1 kaynaktan gelen mail sayısını artırabilirsin
set-receiveconnector -identity nameofconnector -MaxInboundConnectionPerSource 200
Gönderildi : 21/11/2018 17:25
Bunu açıklamak için öncelikle Shadow Redundancy özelliğini okumanız lazım.
HADISCARD ise bir mesajın ilk kopyasının bir sonraki smtp sunucusuna iletilmesi durumunda mesajın kabul edilmemesidir, yani artık bu korumaya gerek kalmadığı için süreci devam ettirmenin bir anlamı yok.
Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Gönderildi : 26/03/2020 23:25
'balık vermez, nasıl tutulabildiğine yönlendirir'
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız. Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz. Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
Gönderildi : 26/03/2020 23:41