Forum

Exchange 2013 Send ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2013 Send Connector Yapılandırması

11 Yazılar
4 Üyeler
0 Likes
590 Görüntüleme
(@fatiihdemiir)
Gönderiler: 46
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Selamlar,

Exchange server, iç mailler ve dışarıdan gelen maillerde sorunsuz şekilde iletim sağlıyor. Ancak dışarıya mail gönderemiyor. Send connector yapılandırmasında sorun yaşamaktayım sanırım. Çözümpark üzerinde exchange ile ilgili yazılmış olan makaleleri inceledim, denedim ama sonuç değişmedi.

Godaddy.com üzerinden alan adına sahibim. Send connector yapılandırırken smart host ekleme kısmına hangi bilgiler girilmelidir ? (exchange server ip mi ?, public ip mi ?, godaddy.com üzerindeki bilgiler mi ?). Bu doğrultuda Host A ve Mx kayıtları ne şekilde düzenlenmelidir ? Ayrıca yapılması gereken başka ayarlar var ise açıklayabilir misiniz ? Yardımlarınızı bekliyorum.

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 25/07/2017 19:13

(@SevanAKAL)
Gönderiler: 130
Estimable Member
 

Merhaba Smart Host dışardan alacağınız bir servis sağlayıcıdan alacağınız hizmettir. Smart Host kullanırsanız mail işlemlerinizi bu server üzerinden alacağınızı belirtmiş olursunuz. Servis sağlayıcı Smart Host için size bir ip ve kimlik bilgileri verecektir. Smart Host paketlerinde özelliklerine göre yedeklilik de sağlayabilirsiniz örneğin exchange server ulaşılamaz olduğu durumlarda kendi üzerinde maillari tutacak aktif olduğunda aktarımı gerçekleştirecektir.

Eğer smart host kullanmak istemiyorsanız domain panelinizden mx adresinizi exchange server yönlendirmeniz ve spf kayıtlarını exchange serverin ip adresine göre düzenlemeniz gerekir. Aksi takdirde gönderdiğiniz maillar güvensiz olarak işaretlenecektir.

 
Gönderildi : 25/07/2017 19:28

(@fatiihdemiir)
Gönderiler: 46
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Smarthost kullanmayacağımız senaryoyu denedim. Mx ve spf kayıtlarını exchange server Ip adresine göre düzenledim. Send connector üzerinde de mx kayıtlarını "MX record associated with recipient domain" şeklinde ayarladım. Ancak dışarıya hala mail gönderemiyorum.

Teşekkürler.

 
Gönderildi : 25/07/2017 20:31

(@SevanAKAL)
Gönderiler: 130
Estimable Member
 

Hattınız ADSL mi?

 
Gönderildi : 25/07/2017 21:25

(@fatiihdemiir)
Gönderiler: 46
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Evet.

Ek olarak, send connector portunu değiştirdim birkaç kez. Bir sonuç alamadım.

 
Gönderildi : 25/07/2017 22:19

(@fatiihdemiir)
Gönderiler: 46
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Konu aktiftir. Fikirlerinize açığım.

 
Gönderildi : 27/07/2017 21:05

(@recepyuksel)
Gönderiler: 1893
Üye
 

Fatih bey,

default send connector oluşturma adımları ile ilerleyip sorun almamnız gerekir. Bu durumda sorun yaşıyorsanız içeren dışarı 25 nolu portu firwall üzerinde açmamışsınızdır. Yada açtıysanız yukarıda arkadaşımız sormuş adsl'mi kullanıyorsunuz diye, böyle bir internet hattınız varsa muhtemelen 25 nolu port telekom tarafından kapatılmıştır. Bunları kontrol edip tekrar denemenizi öneririm. Smart host işleri karışıktır şuanda anladığım kadarı ile böyle bir kullanım durumunuz yok. Eğer halen sorun yaşıyorsanız okuduğunuzu söylediğini Exchange kurulum makalelerini bir kez daha okumanızı bu aşamada faydası olabilir.

Saygılarımla.

************************************************************
Probleminiz çözüldüğünde sonucu burada paylaşırsanız,
sizin ile aynı problemi yaşayanlar için yardım etmiş olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise "çözüldü" olarak işaretlerseniz
diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
************************************************************

 
Gönderildi : 28/07/2017 00:14

(@fatiihdemiir)
Gönderiler: 46
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Yanıtınız için teşekkürler.

Send ve recieve connector yapılandırmasına ilişkin yazılan makalelere göre düzenlemelerimi yaptım. 25 numaralı portu firewall üzerinde açtım. Telekom ile 25 numaralı port için bugün görüşeceğim o halde. Smart host kullanmayı da tercih ederim lakin dediğiniz gibi yapı biraz daha karışık hale gelmekte. Makalelerde anlatılan smart host yapısını kendi sistemime uyduramadım bir türlü. Bu sırada farklı denemeler yapmaktayım ama mail alım ve gönderimi hala yapılamıyor.

Teşekkürler.

 

 
Gönderildi : 28/07/2017 15:08

(@SevanAKAL)
Gönderiler: 130
Estimable Member
 

Recep hocamın dediği gibi ADSL de 25 portu telekom tarafından kapalıdır. Müşteri hizmetlerindeki kişiler size açık diyebilir zira oradaki arkadaşlar bazı konularda yetersiz. Bunun için 25 portunun açılıp açılmadığını telnet ile kontrol edebilirsiniz. Telnet ile nasıl kontrol edeceğinizi internete bulabilirsiniz burada bilgi kirliliği yaratmıyım. Aynı zamanda ADSL kullandığınız için mail hesaplarınızın blacklist e düşmesi de olasıdır.

Kolay Gelsin.

 
Gönderildi : 04/08/2017 19:58

(@sametileli)
Gönderiler: 79
Estimable Member
 

spam titan gibi bir antispam sistemi kullanıyorsanız send connectore kullandığınız antispam sisteminin connectorunu oluşturmalısınız örneğin bizde spam titan kullanılmakta titan adında send connector oluşturduk spam titanın iç ipsini verdik ve kaynak server olarak exchange serverimizi belirttik sorunsuzca mail çıkıyor. 

 
Gönderildi : 24/08/2017 20:26

(@fatiihdemiir)
Gönderiler: 46
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

25 numaralı portun açılması sağlandı. Microsoft Remote Connectivy ile dışarya mail göndermeyi deneyince aşağıdaki hatayı alıyorum. Nedeni spf kaydı ile alakalı elbette. Spf kaydı oluşturduğumu belirteyim lakin yanlış konfigürasyon yapılmış olabilir. 

v=spf1 a mx ipv4:exchange server ip/24 ve v=spf1 a mx ipv4:public ip/24 şeklinde ikisini de ayrı ayrı denedim.

Test Steps

Attempting to find the SPF record using a DNS TEXT record query.
The Microsoft Connectivity Analyzer wasn't able to find the SPF record.

Additional Details

No records were found.
Elapsed Time: 22 ms. 

 

 
Gönderildi : 07/09/2017 18:15

Paylaş: