Forum

exchange server 201...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

exchange server 2013 kullanıcı mail adresi değiştirme

5 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
2,223 Görüntüleme
(@omerates)
Gönderiler: 32
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

merhabalar,

aaaa.net isimli bir domain adresimiz vardı. şimdi bu domaini aaaa.com olarak aldık. kullanıcıların mail hesapları üzerinde eski maillerinden yeni maillerine yönlendirme yaptık. fakat outlook üzerinde hep eski mail adresleri görülüyor.(yani [email protected] olan eski hesabı [email protected] oldu. fakat outlook üzerinde hala [email protected] görülüyor.) hesabı outlooktan kaldırıp tekrar kurunca sorun düzeliyor. fakat yaklaşık 400 kullanıcı için bu işlem baya zahmetli olacaktır. bunu işlemi yeniden kurmak yerine ayarlardan nasıl düzenleyebilirim.

 

 

yardımlarınız için teşekkür ederim...

 
Gönderildi : 03/11/2015 19:44

(@servertunca)
Gönderiler: 119
Estimable Member
 

Merhabalar.

bahsettiğiniz durumu kendi ortamım da test ettim. test kullanıcımın mail adresi [email protected] iken [email protected] yaptım. bu işlemi exchange ecp tarafında ki email address tarafında hemde dc tarafında Account sekmesi altında user logon name (@bbb.com yaptım) alanında ve general sekmesi altında e-mail address alanında (imza işlemi için bu alandan bir değer şekiliyorsa diye) yaptım. outlook tarafında aslında bu değişiklikler algılandı mail gönderdim ve olmasını istediğimiz gibi [email protected] adresinden mail geldi. sadece outlook hesap detayında ki görünen(Hesap ayarları>e-posta altında ki) ad değişmedi. onu manuel olarak değiştirmek gerekiyor gördüğüm kadarıyla. Hesap ayarları>Değiştir>diğer ayarlar>genel sekmesi altından.

 
Gönderildi : 03/11/2015 20:39

(@omerates)
Gönderiler: 32
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

 

 

hesap ayarlarında değiştir kısmını manuel olarak nasıl yapacağım bu konuda yardımcı olur musunuz?

yani outlook en üste eski adresim duruyor. orada yeni adresi nasıl getirecem.

 
Gönderildi : 03/11/2015 20:46

(@servertunca)
Gönderiler: 119
Estimable Member
 

her kullanıcı için yeni bir hesap mı açtınız yoksa var olan hesabın altına ikinci bir mail tanımı mı yaptınız? anladığım kadarıyla her kullanıcı için aaaa.com uzantılı mail adresine sahip yeni bir kullanıcı açmışsınız. aslında buna gerek yoktu. var olan kulllanıcı hesaplarının (aaaa.net mail adresine sahip) detayında ki (ecp yönetim panelinde) email address kısmına aaaa.com adresini eklerseniz daha kolay olur. 

outlook tarafında dediğiniz işlemi varsayılan adresim bu olsun seçeneği ile yapabilirsin.

 
Gönderildi : 03/11/2015 20:59

(@omerates)
Gönderiler: 32
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Aynen Dediğiniz gibi yaptık ve 2. adres olarak ekledik. fakat varsayılan adres tek adres olarak görülüyor. yeni yeni postayı gösteremiyorum. yeniden kurmam gerekecek mail adresini.

 
Gönderildi : 04/11/2015 14:02

Paylaş: