Forum

Exchange ve POP3 il...

Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange ve POP3 ilişkisi hk

6 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
421 Görüntüleme
(@AliVURAL)
Gönderiler: 357
Honorable Member
Konu başlatıcı

merhaba,

ortam:

- 1 adet exchange server 2003

- 1 adet outlook 2010 client

- 1 adet samsung galaxy akıllı telefon

sorun: samsung mobil cihaza mevcut exchange mail hesabımı kurdum. kurduktan sonra POP3 hesaba düşen mailler bilgisayarımdaki Outlook üzerinde hemen OKUNDU olarak işaretleniyor.

Bunu nasıl değiştirebilirim. Bu yüzden bir çok maili okumadığım halde okumuşum gibi atlıyorum.

Teşekkürler

Gönderildi : 18/05/2015 13:10

(@mustafatasci)
Gönderiler: 1643
Üye

merhaba,

ortam:

- 1 adet exchange server 2003

- 1 adet outlook 2010 client

- 1 adet samsung galaxy akıllı telefon

sorun: samsung mobil cihaza mevcut exchange mail hesabımı kurdum. kurduktan sonra POP3 hesaba düşen mailler bilgisayarımdaki Outlook üzerinde hemen OKUNDU olarak işaretleniyor.

Bunu nasıl değiştirebilirim. Bu yüzden bir çok maili okumadığım halde okumuşum gibi atlıyorum.

Teşekkürler

Exchange hesabı olarak kurduğunuz için , bu akıllı cihaza özgü değil tüm cihazlara özgüdür.

Eğer böyle istemiyorsanız pop3 kurmanız lazım, bu seferde 2 yeride ayrı ayrı takip etmeniz gerekiyor. 

Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 18/05/2015 20:07

(@AliVURAL)
Honorable Member
Konu başlatıcı

pc üzerinde Exchange hesabını, mobile phone üzerinde de pop3 kullanmam gerekiyor. aslında mobile cihaza da exchange client kurmak daha mantıklı ama exchange 2003 üzerinde OMA ve active syns kurulumunu yapamadım. takip ettiğimin dökümanlarla sonuca ulaşamadım.

Gönderildi : 18/05/2015 20:09

(@mustafatasci)
Üye

mobile cihaza exchange kurduğunuzda istediğiniz yapı olmuyor anladığım kadarıyla,

aslında ortamda exch var ise, cihazlarda bunu kullanmak mantıklı, ortak takvim, gönderilen maillerin senkr olması vs vs.

Faydası oldukça fazla. 

Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.

Gönderildi : 18/05/2015 20:41

(@AliVURAL)
Honorable Member
Konu başlatıcı

mobile cihaza exchange kurduğunuzda istediğiniz yapı olmuyor anladığım kadarıyla,

aslında ortamda exch var ise, cihazlarda bunu kullanmak mantıklı, ortak takvim, gönderilen maillerin senkr olması vs vs.

Faydası oldukça fazla. 

Mustafa bey,

Exchange Server 2003 ile mobil cihazlar arasında Exchange Server sync bağlantısını kurabildim sonunda. Başka çare kalmayınca başarabiliyor insan bazen. 🙂

Yorumlarınız için teşekkürler. 

Gönderildi : 21/05/2015 16:34

(@mustafatasci)
Üye

Rica ederim,

Sorununuzun çözülmesine sevindim, kolay gelsin. 

Gönderildi : 27/05/2015 15:27

Paylaş: