Forum

Exchange 2010 da 55...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 da 550 5.1.1 User unknown hatası

Elif Yergök
(@ElifYergok)
Üye

Merhabalar,

 Exchange 2010 kullanıyoruz. Hiç bir kullanıcı da sorun yok ancak bir kullanıcı dışarıya mail atabiliyor, içeriye atıp alabiliyor. Ancak dışardan atmak istediğimizde aşağıdaki hata ile karşılaşıyoruz. Bunu tek kullanıcı da yaşıyorum.Require that all senders are authenticated seçili değil. 

Hata mesajı:

 Delivery to the following recipient failed permanently:


     [email protected]

Technical details of permanent failure:
Google tried to deliver your message, but it was rejected by the server for the recipient domain   domain.gov.tr by mail.domain.gov.tr. [88.255.232.85].

The error that the other server returned was:
550 5.1.1 User unknown

----- Original message -----

DKIM-Signature: v=1; a=rsa-sha256; c=relaxed/relaxed;
        d=gmail.com; s=20120113;
        h=mime-versionmessage-idcontent-type;
        bh=IHrOpzsFOXPuSt7qpLGuVnjKdeCgxFM2+F5gamlxCWU=;
        b=b0vV386eniowebXR/3VrrbrKe9L1lOUT9eF/1QR6j+YHNuvB1HmdUgN9OqinBovbtQ
         R1kKv0CephFkN5AulhXQJR7WQKZUXaFvssmFrqBBTAPKdkokEmnKBmdhz62iO2mOkGRi
         17C6iDMOV3uQfnaxPXnr53RD+6QynO1SkBx+a56WKQSNuFle95j6nM6va987wteSqlZ7
         h0spbSdOe8zYcMpp3mGZIgHu+Ze2PVZD2uBD9I6uBtcgs3C/XYhjrkRY6B++okBkTkny
         NFFhoYoqJlDChqqfOoiHHATysJLGKOhNU5jEQSjKM6T0U19zwxHEmkzqV6gtCKXKyvtZ
         8fQg==
MIME-Version: 1.0
X-Received: by 10.112.40.110 with SMTP id w14mr1090039lbk.42.1377605917436;
 Tue, 27 Aug 2013 0537 -0700 (PDT)
Received: by 10.114.200.3 with HTTP; Tue, 27 Aug 2013 0537 -0700 (PDT)
Date: Tue, 27 Aug 2013 1537 +0300
Message-ID: <CAKJZLLeCE3fnETNe+oOn9xhLjYSv24=[email protected]>
Subject: test15:18
From: =?ISO-8859-1?Q?gurbet_elif_YERG=D6K?= <[email protected]>
To: [email protected]
Content-Type: multipart/alternative; boundary=001a11336bba5971f204e4ecdf27

 

 

Alıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 27/08/2013 19:10
oğuzhan yıldız
(@oguzhanyildiz)
Üye

kullanıcının smtp adreslerini powershell ile kontrol eder misiniz,

bahse konu kullanıcıya [email protected] smtp adresini de ekleyip tekrar mail göndermeyi dener misiniz, bu başarılı olursa [email protected] olan smtp adresini kaldırıp tekrar tanımlarsanız belki düzelir.

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/08/2013 19:56
Elif Yergök
(@ElifYergok)
Üye

Nasıl kontrol etmeliyim?

Kendime gönderiyorum geliyor. Ayrıca o kullanıcıyı kaldırıp yeniden oluşturdum birkaç kez yine aynı hatayı alıyorum... 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 27/08/2013 20:10
Emre GOZTURK
(@EmreGOZTURK)
Üye

Merhaba bir ISP firmasından mail gateway hizmeti alıyor musunuz?

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/08/2013 20:20
Elif Yergök
(@ElifYergok)
Üye

Hayır almıyoruz

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 27/08/2013 20:27
Ufuk TATLIDIL
(@ufuktatlidil)
Saygın Üye

Edge sunucu vs. varsa bu tarz sorunlar yaşana bilir.

Edge? Yada antispam gw ne kullanıyorsunuz?

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/08/2013 20:33
Elif Yergök
(@ElifYergok)
Üye

Edge kullanıyoruz evet ama hiçbir kullanıcı da değil de tek bir kullanıcı da olması...

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 27/08/2013 20:38
Ufuk TATLIDIL
(@ufuktatlidil)
Saygın Üye

Burada ki ayarları kullanıcı üzerinde yapabilir misiniz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 27/08/2013 20:43
Elif Yergök
(@ElifYergok)
Üye

Antispam gw görevini firewall -fortinet yapıyor.

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 27/08/2013 20:43
Elif Yergök
(@ElifYergok)
Üye

Kontrol etmiştim o linkteki uyarıları orada belirtildiği gibi bizim de ayarlarımız..

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 27/08/2013 20:46
Elif Yergök
(@ElifYergok)
Üye

Ben Edge transportta Block messages sent to recipients that do not exist in the directory ayarına bakmıştım kaldırıp denemiştim gitmemişti, şimdi yine tiki kaldırdım sorun ortadan çözüldü. 

Teşekkürler. 

CevapAlıntı
Konu başlatıcı Gönderildi : 27/08/2013 21:03
Paylaş: