Forum

Spam konusundan en ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Spam konusundan en iyi çözüm

13 Yazılar
6 Üyeler
0 Likes
1,648 Görüntüleme
(@evrenyeniev)
Gönderiler: 87
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Exchange 2007 sunucumuz mevcut. Doruk.Net'den ADSL Mail hizmeti alıyorduk. Fakat karalistede olan bazı müşterilerimizin mailleri Doruk.NET sebebi ile bize ulaşmıyor diye bu çözümü bırakmak zorunda kaldık. Daha sonra G.SHDSL üzerinden dış dünyaya çıkmak istedik. Bu seferde biz ayda bir kere spam listelerine girdik ve listelerden çıkarana kadar bazı müşterilerimize mail atamadık.Bu sebepten bu çözümden vazgeçmek zorunda kaldık. Websense çözümünü denedik. Bu çözümde de bazı müşterilerimizden arada sırada mail alamadık. Mail atan firmalara spam mail sebebi ile iletinin teslim edilmediği hatası döndü.Websense ile de bunu engelleyemediğimiz için bu hizmetten vazgeçmek zorunda kaldık.

Soruma gelecek olursak, kara listede olsun olmasın her firmanın bize mail atabileceği ve bizim spama düşmeyeceğimiz en uygun hizmet hangisidir. Toplu mail atma gibi bir durumumuz yok. Ortalama günde 150-250 civarı mail atıyoruz ve o civarda mail alıyoruz.

 
Gönderildi : 07/03/2013 20:04

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

black listlerde olmamalısınız.

dns kayıtlarınız tam olmalı.

isp'den mailleri alabilirsiniz. pop3 ki bu exchange servera bye bye demektir bir nevi. localde exchange kullanırsınız pop3 connector ile mailleri çekersiniz smart host ile mail atarsınız.

 

 
Gönderildi : 08/03/2013 01:23

(@evrenyeniev)
Gönderiler: 87
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Blacklistlerde de olmamak adına ne kadar önlem varsa almamıza karşın (G.SHDSL hat, donanımsal ya da yazılımsal çözümler, Reverse DNS, PTR, Toplu mail göndermeme, Sadece Exchange sunucunun 587 portunun dışarı açılması vb) ayda bir de olsa blackliste giriyoruz. Bu listelerden de çıkana kadar o süre zarfında bazı müşterilerimize mail atamıyoruz.

ISP kullanmak istemiyoruz. Exchange üzerinden devam etmemiz gerekiyor.

Smart host olarak doruk.net kullandık. Bunda bir sıkıntı yok ama şöyle bir durum var. Bu sefer müşteri blacklist de ise bize mail atamıyor. Biz bunu da istemiyoruz.

 
Gönderildi : 08/03/2013 13:04

(@tunconur)
Gönderiler: 62
Estimable Member
 

Sunucunuzun relay ayarlarını kontrol ettiniz mi ? Siz blacklistde olsanızda olmasanızda kullanıcıların içeri girerken yaptığı doğrulamalar ile maili içeri alabiliyor olmanız gerekiyor. SPF kayıtlarınız düzgün olmayabilir. Domaini paylaşırsanız yardımcı olmak isterim.

 
Gönderildi : 08/03/2013 14:50

(@evrenyeniev)
Gönderiler: 87
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Öncelikli olarak şu an için bir sorumunuz yok. Kalıcı olacak en iyi çözümü bulmaya çalışıyoruz. Sıkıntılarımdan yukarıda bahsettim.

SPF kaydı, PTR kaydı Reverse DNS Kaydı, Relay ayarları ile ilgili herşey kontrol etsemde sunucum arada blackliste giriyor. Ben de bu açıdan Websense ya da Smart host gibi bir çözüm istiyorum. Fakat bu ikisini denedim. İkisininde dezavantajları var. Smart hostda karşı taraf blacklist de ise bize mail atamıyor. Websense de ise daha farklı bir sorun yaşadık. Bunlardan farklı bir çözüm bilen ya da önerisi olan varsa onu belirtebilirse sevinirim. 

 
Gönderildi : 09/03/2013 01:25

(@tunconur)
Gönderiler: 62
Estimable Member
 

Aslında ben cevabımda smarthost'a geçtiğinizde çıkan sorunlar için çözüm olarak yazmak istemiştim ama eksik olmuş 🙂 Karşı tarafın black listte olması durumunda size mail gönderemiyor olmasının normal bir durum olduğunu düşünmüyorum. Bir çok firmamda smarthost var.Blacklistte olan başka bir exchange'den mail alabiliyorum. 

 
Gönderildi : 11/03/2013 01:20

(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
 

Merhaba, aslında bu alanda yapılabilecek temelde 3 işlem var. Bunları kısaca yeniden özetlersek

a. Exchange Server üzerinde çalışan güvenlik çözümleri

b. Email GW çözümleri

c. Smarthost Çözümleri

Eğer a seçeneğini seçerseniz, mail trafiğinize bağlı olarak performans sorunları yaşabilirsiniz. b seçeneğini seçerseniz normal antivirüs çözümleri mailbox databaselerini tarayamadıklarından local networkünüzden kaynaklı problem yaşarsınız. Bu yüzden mutlaka a ve b seçenekleri birlikte kullanılması tavsiyemdir.

a seçeneği için size önerebileceğim ürün Mcafee Security For Exchange Server ( http://www.cozumpark.com/blogs/3party/archive/2012/09/30/mcafee-security-for-exchange-server-ile-mail-sunucu-g-venli-i.aspx

b seçeneği için : Cisco ironport email security  ( http://www.cisco.com/en/US/products/ps10154/index.html )

Bu ikisi birleştiğinde gerçekten sorunsuz bir ortam yakalıyorsunuz. 

c seçeneğini Eğer ADSL haricinde bir  hattınız varsa bu seçenek elenebilir. Fakat mail sistemi için kullanılan IP adresi eğer imkan var ise başka bir sunucu hizmeti için kullanılmamalıdır ve tüm DNS kayıtlarınız eksiksiz olmalıdır.

 
Gönderildi : 11/03/2013 02:39

(@evrenyeniev)
Gönderiler: 87
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Smarthost olarak hangi firmayı kullanıyorsunuz. Benim dediğim Doruk.net ile oluştu.

 
Gönderildi : 11/03/2013 12:13

(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
 

Merhaba, Smart host kullanmiyorum fakat yapimizda olusabilecek bir kesintiden dolayi mail kaybi yasamamak icin DorukNet'ten ETRN hizmeti aliyoruz. Suana kadarda bir problem yasamadik. 

 
Gönderildi : 11/03/2013 13:30

(@evrenyeniev)
Gönderiler: 87
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Doruk.Net shared hosting kullandığı gerekçesi ile karşı taraf kara listede ise size maillerini ulaştırmadığını belirtiyor. Bu açıdan onu elemek zorunda kalıyorum. Onun dışında önerebileceğiniz ETRN paketi ya da smart host kullanan ve beni kısıtlamayacak bir firma bulunuyor mu?

Cisco çözümü için de firmaya bildirdim bize geri dönüş yapacaklar. Verecekleri cevabı burada belirtirim. 

 
Gönderildi : 11/03/2013 16:27

(@marufarslan)
Gönderiler: 168
Reputable Member
 

Merhaba, Smart host kullanmiyorum fakat yapimizda olusabilecek bir kesintiden dolayi mail kaybi yasamamak icin DorukNet'ten ETRN hizmeti aliyoruz. Suana kadarda bir problem yasamadik. 

 

Bizde ATRN hizmeti alıyoruz, (Doruk Net)

Sorunumuz, Spam puan çok yüksek tutuyorlar, değiştirmemek için diretiyorlar. 7 üzerinden puanlama yaptıklarından dolayı mailler çoğunlukla SPAM etiketi alıyor. Gerçekten Spam mail Spam etiketi almıyor. Bankadan veya Gmail hesabından normal gelen mailler SPAM damgası alıyor.

SPAM filitresi için nasıl bir tedbir alınlamı. Exchange 2003 kullanıyoruz. 

 

"Dalgasız denizde, herkes kaptandır."

 
Gönderildi : 11/01/2014 03:11

(@OmerAyaz)
Gönderiler: 10
Active Member
 

Merhaba, Smart host kullanmiyorum fakat yapimizda olusabilecek bir kesintiden dolayi mail kaybi yasamamak icin DorukNet'ten ETRN hizmeti aliyoruz. Suana kadarda bir problem yasamadik. 

 Ersin Bey merhaba doruknet etrn kullanmak için ayarlar konusunda yardımcı olabilirmisiniz?

 

exchange 2010 server kullanıyoruz windows 2008 server üzerinde aynı zamanda spamtitan var biz gerekli ayarları yaptık ancak bir türlü doruknet üzerinden mailleri çıkaramadık mx kayıtları gönderildiği şekilde girdik. 

 
Gönderildi : 19/06/2014 12:45

(@ersincan)
Gönderiler: 975
Illustrious Member
 

Merhaba


ETRN hizmeti icin DNS ayarlarindan baska bir ayar yapmaniza gerek yok. Doruknet etrn sunucusunun MX kaydini yuksek priority olacak sekilde giriyorsunuz. Olasi bir sebeple sizin eposta sunuculariniza ulasilamaz ise emailler Mx kaydi sayesinde otomatik olarak doruknet sunucularina yonlendirilecek. Doruknet belirli sureler ile sizin eposta sunucusuna ulasmaya calisacak ve kuyruktaki emaillerin sizin sunuculariniza gonderilmesini saglayacaktir.


 
Gönderildi : 20/06/2014 03:00

Paylaş: