exchange 2013 previ...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

exchange 2013 preview mail yollama problemi  

  RSS
inanodabasi
(@inanodabasi)
Üye

iyi gunler arkadaslar ,sanalda deneme amacli tmg-dc-ve exchange 2013 preview surumunu kurdum....hosting uzerinde mx,a,spf ve benzeri kayitlar olusturulup benim local agima yonlendirildi.local dns uzerinde a,mx ve spf kaydi (exhcange serverin ip si girilerek) olusturuldu...tmg firewall uzerinden smtp,pop,https gibi protokoller exchange servere nat edildi...yanliz su problemi bir turlu asamadim...herhangi bir mail adresinden mail alabiliyorum,kendi domainimden yollama ve mail alma konusunda bir problem yok..sadece farkli domainlere bir turlu mail atamadim.hostingden aldigim ve yonledirdigim domain adim otomasyon.ru ....epey arastirmama ragmen bir turlu cozum bulamadim...simdiden ilginize cok tsk ederim...

Alıntı
Gönderildi : 18/12/2012 15:02
Rıza ŞAHAN
(@rizasahan)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Merhaba,
http://www.cozumpark.com/blogs/exchangeserver/archive/2012/07/29/exchange-mail-serveri-d-d-nyaya-a-mak-exchange-2013-exchange-2010-exchange-2007.aspx buradan yararlanabilirsiniz ataladığınız nokta olabilir.

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/12/2012 15:32
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Saygın Üye

Merhaba,

send connector oluşturdunuz mu? dış domainlere attığınız mesajlar queue viewer da görebiliyor musunuz? burada hata bilgisi de yer alır. Burdan yola çıkarak sorun çözülebilir. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/12/2012 15:50
inanodabasi
(@inanodabasi)
Üye

Identity:
mailsrv\1951\1842540970000
Subject: test maili 18.12.2012
Internet Message
ID: <448061ab6059410e844cccd551c73ed1@mailsrv.ilgim.loc>
From
Address: inan@otomasyon.ru
Status: Ready
Size (KB): 3
Message
Source Name: SMTP:Default MAILSRV
Source IP: 192.168.10.100
SCL:
-1
Date Received: 12/18/2012 4:14:56 PM
Expiration Time: 12/20/2012
4:14:56 PM
Last Error:
Queue ID: mailsrv\1951
Recipients:  inanodabasi@tplast.org;2;2;;0;CN=internet send
connector,CN=Connections,CN=Exchange Routing Group (DWBGZMFD01QNBJR),CN=Routing
Groups,CN=Exchange Administrative Group (FYDIBOHF23SPDLT),CN=Administrative
Groups,CN=First Organization,CN=Microsoft
Exchange,CN=Services,CN=Configuration,DC=ilgim,DC=loc

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/12/2012 16:35
inanodabasi
(@inanodabasi)
Üye

queue viewer aldigim hatalar bu sekilde...send connector tanimladim makaleleride inceleyerek...ama bu sorunu bir turlu asamadim...

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/12/2012 16:37
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Saygın Üye

burda hata yazmıyor. queue viewer da attığınız tüm mailleri birikmiş olarak görebiliyorsunuz değil mi? sağ tarafa çekin hata kodu ve hata açıklaması yazacaktır.

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/12/2012 17:02
inanodabasi
(@inanodabasi)
Üye

dnsconnectordelivery....451.4.4.0 dns query failed.this error was.dns query failed with error errorretry

hatasi gozukuyor dediginizi yaptigimda... 

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/12/2012 17:14
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Saygın Üye

DNS iniz çözmüyor demek ki. Hata bunu gösteriyor.

exchange sunucunuzdan aşağıda ki sorgulamaları yapın

nslookup

set q=mx

cozumpark.com

bu şekilde dns çözümlemesi yapabildiğine emin olun. 

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/12/2012 17:41
inanodabasi
(@inanodabasi)
Üye

bu sekilde dc.ilgim.loc -192.168.10.1 seklinde local dns in kurulugu oldugu domain kontrolerine ip adresi  ve ismini cozuyor...

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/12/2012 17:59
inanodabasi
(@inanodabasi)
Üye

ayrica hocam send connector alaninda FQDN kisminda mailsrv.ilgim.loc (exchange server) girip,delivery kismindada 

chekbox unu isaretledim ,ama degisen bir sey yok.... 

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/12/2012 18:02
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Saygın Üye

external dns lookup yaptırmıyosunuz hayır. 

nslookup testi yapın demiştim yapmamışsınız?  

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/12/2012 18:13
inanodabasi
(@inanodabasi)
Üye

bu sekilde dc.ilgim.loc -192.168.10.1 seklinde local dns in kurulugu oldugu domain kontrolerine ip adresi  ve ismini cozuyor...

nslookup sonucu bu... 

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/12/2012 18:16
Bugra KESKIN
(@bugrakeskin)
Saygın Üye

bu durumda DNS inizde sorun var diye anlıyorum. Sürekli loop a girip nereyi sorgulatsanız dc kendini görüyor gibi olduğunu görüyorum.

DNS sunucunuzu kontrol etmenizi öneriyorum, event viewer ı açın bakın hatalar vardır muhtemelen. DNS Server servisini de restart ederek önceki hataları filtrelemiş olursunuz.

CevapAlıntı
Gönderildi : 18/12/2012 21:51
inanodabasi
(@inanodabasi)
Üye

domainim ilgim.loc +-192.168.10.1

otomasyon.ru ismiyle yeni bir zone tanimladim...

zone nin altinda

mail.otomasyon.ru    192.168.10 100

mailsrv.otomasyon.ru 192.168.10.100

autodiscover 192.168.10.100

srv kaydi actim autodiscover icin _autodiscover,_tcp protokol=443 , FQDN=mail.otomasyon.ru

 

yani exchange ait local ipleri girdim...

dns konfigurasyonum bu sekilde... 

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/12/2012 11:14
Rıza ŞAHAN
(@rizasahan)
Değerli Üye Forum Yöneticisi

Merhaba,
Makaledeki adımları sırası ile yaptınız mı?

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/12/2012 18:32
Ugur DEMIR
(@ugurdemir)
Onursal Üye

Dns server üzerinde

  • cmd komut satırı ekranını açın.
  • nslookup
  • set type=mx gmail.com şekilden dış bir domainin mxini sorgulayın bakalım durum ne? Ayrıca dnsın forwarders kısmına 8.8.8.8 google dnsi girerrmisin

Keyifli çalışmalar

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/12/2012 21:07
inanodabasi
(@inanodabasi)
Üye

makaledekine uygun sekilde konfigurasyon yaptim..ugur hocam sorun galiba dns de,dediginiz sekilde yaptigim zaman unrecognized....seklinde hata aliyorum...rica etsem bana ornek olmasi acisinda exchange icin dns konfigurasyonu ile ilgili ornek bir resim gosterebilirmisin...cunku dns ayarlarinda hata yapiyorum diye dusunuyorum...ben hosting uzerinde butun yonlendirmelerimi 195.x.x.x seklinde dis ip me yonlendirdim...localde kurdugum dc ise ilgim.loc seklinde...dc uzerindeki dns te ilgim.loc disinda otomasyon.ru adinda ayri bir zone tanimladim...ve ikinci zone uzerinde yani otomasyon.ru uzerinde yukardaki konfigurasyonlar yaptim...dc min ip si 192.168.10.1 ,exchange sunucumun ise 192.168.10.100 seklinde....

CevapAlıntı
Gönderildi : 19/12/2012 23:19
Ugur DEMIR
(@ugurdemir)
Onursal Üye

Dnsin mx çözmüyorsa sorun var demektir. Dnsin çalışmıyordur.

  • Servislerden dns servisini restat edip denermisiniz. Ayrıca forwardera googleın dnsini 8.8.8.8 şeklinde girelim.
  • /* Style Definitions */
    table.MsoNormalTable
    {mso-style-name:"Table Normal";
    mso-tstyle-rowband-size:0;
    mso-tstyle-colband-size:0;
    mso-style-noshow:yes;
    mso-style-priority:99;
    mso-style-parent:"";
    mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt;
    mso-para-margin:0cm;
    mso-para-margin-bottom:.0001pt;
    mso-pagination:widow-orphan;
    font-size:10.0pt;
    font-family:"Times New Roman","serif";}

    ·        
    Eğer olmazsa dns
    servisini kaldırıp cachelerini de temizleyip yeniden kurman ve fix etmen
    gerekir

  •          
    Dnsi kaldırıp
    kurduktan sonra netdiag /fix komutunu çalıştır. 15 dakika bekle ( hata giderme
    ve replication süreci ). _msdsc.domain.local gibi bir zone ve altında kayıtlar
    oluşmalı. Yüzde yüz kayıtlar oluşur diye bişey yok oluşmazsa ortamda adc varsa
    ve dns burada da secondary olarak varsa bunu primary yaparak diğerini secondary
    yaparsın vonra dns buraya replike olunca tekrar primary yaparsın.

  •          
    Bu işlem sıkıntılı
    bir süreçtir. Dediğim gibi 5-10 dk da düzelmez. Dnsi kaldırdıktan sonra logon
    sorunları, çözümleme sorunları oluşur. Mesai sonrası yapmanızı öneririm.

 

CevapAlıntı
Gönderildi : 20/12/2012 15:23
Paylaş: