Forum

Eseutil sonrası Inb...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Eseutil sonrası Inbox ta mailler gitti.

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
483 Görüntüleme
(@azadokcuoglu)
Gönderiler: 47
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Merhaba, 

Sanal olarak kurulu exchange serverımız var, 3-4 gündür ciddi sorunlarla bogustugumuz icin 14agustosta alınmıs yedek vmdk dosyasına geri dönüş yaptık. Database dirty shutdown göründüğü için mount edemiyordum, eseutil ile clean shutdown görünmesini saglayarak database i mount ettim ve exchange calısır hale gelmesini sagladım.

Yaptıgım hata ise, nasılsa terminallerdeki OST dosyaları mailleri aldı diyerek o mailleri arsivlemedim. Ve 14 Agustos tan bu yana Inbox lara dusen mailler kayboldu. Bu sebeple ciddi bir sekilde zor durumda kaldım. Enteresan tarafı gönderilmiş öğeler ya da silinmiş öğelerde eksik mail yok. Simdi bu tarihler arasındaki mailleri geri getirebilmemin bir yolu var mıdır diye sormak istiyorum. 

 

Tesekkurler,

 

 
Gönderildi : 29/08/2012 17:59

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32998
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

Siz zaman olarak Exchange Server' ın 14 Ağustos' a döndürdünüz anda artık sunucu tarafında bundan sonraki tüm mailler kayıp olmuştur. Gelelim istemci tarafındaki duruma, eğer istemciler ost kullanıyor ise bu exchange server ile sync olacak ve eski mailler silinecek aynı inbox da olduğu gibi. Deleted ve send items ise bence henüz sync olmadı o da yakın zamanda silinecektir, eğer silinmiyor ise bu durumda posta kutuları bozulduğu için sync sorunu vardır.

Özetle siz MAPI clientların bağlı olduğu bir mail server' ı eski bir tarihe döndürürseniz otomatik olarak istemcilerdeki maillerde son durum ne ise ona döner yani mailler silini ver bunları yedeğiniz yok ise geri getirmenin bir yolu yoktur. Bir ihtimal silinmiş öğeleri kurtar diyerek outlook üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 29/08/2012 20:37

Paylaş: