Forum

Exc 2010 CAS sertif...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exc 2010 CAS sertifika yenileme hatası

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Reactions
332 Görüntüleme
(@Anonim)
Gönderiler: 0
Konu başlatıcı
 

Merhaba,

Bir konuda acil desteğinizi rica ediyorum.Durum şu ;

Bir kaç güne bitecek olan CAS sertifikamızı (internal CA den) yenilemek istedim.renew dedikten sonra SAN isimlerinide doldurup isteği yaptım ve sertifikayı local CA den download ettim.Daha sonra kalan işlemi tamamlayıp import ettim ve servisleri atadım.Eski sertifikada o kısımda duruyor yeniside.Bende 2 tane sunucu var ve ikincisi içinde aynı işlemleri yaptım ve import ettim.İki sertifika oluştu yani.eskiden bir sertifika vardı.içindeki tüm bilgiler SAN , frendly name, subject vs aynı.. Şu an rpc over http ile gelen dıştaki clientlar sertifika hatası ve proxy hatası alıyorlar.

"There is a problem with the proxy server's security certificate.The name on the security certificate is invalid or does not match the name of the target site mail.domain.com"

rpc over http ayarlarındada sertifika subjectindeki url yazılı, o ayarlar doğru ama bağlanmıyor malesef.clientlar güvenir ama yinede gpo ile yeni sertifikaları trusted root altına gönderdim.yinede olmadı.

Ben nerede yanlış yaptım ?

 
Gönderildi : 01/06/2012 02:33

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

merhabalar

oluşturduğunuz sertifika public bir sertifika değil sanırım. RPC over HTTPS kullanmak için public bir SSL almalısınız yada oluşturduğunuz SSL sertifikasını clientların tamamına import etmelisiniz. Bu şekilde bir yerde denedim olmamıştı. Exchange 2010 SP1 de oluyordu ama SP2'de başarılı olamamıştım.

kolay gelsin 

 
Gönderildi : 01/06/2012 11:49

Paylaş: