Forum

Exchange ISP Değişi...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange ISP Değişimi

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
361 Görüntüleme
(@MehmetaliGunesli)
Gönderiler: 133
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar 

Yapımızda Exchange Server 2007 standart ve Windows Server 2003 x64 bulunmaktadır.ISP'mizden memnun olmadığımızdan değiştirmek istiyoruz.

Domain controller ve Exchange 2007 mail server aynı makinada bulunuyor. Bir firma ile anlaştık ve sunucumuzu o firmanın altyapısı altında host edeceğiz.Bize IP aralığı ve kiralık sunucu verilecek. Exchange sunucumuz Vmware sanal sunucuya alınacak ama sanallaştırmayı firma yapmıyor bizim yapmamız gerekiyor.Exchange LCR yapısı kullanıyor   ve 400 gb dolaylarında yedeklerle beraber data mevcut.

Vmware sanal sunucuya almak için hangi aşamaları yapmak gerekiyor? 

Image almak için hangi yazılımı kullanmamız lazım ve image alındıktan sonra vmware'e uygulanacak image ile yeni kurulacak sanal sunucuda donanım uyuşmazlığı olabilir mi? Sanal makinaya enterasyon nasıl yapılması gerekiyor?

Exchange üzerinde IP değişikliği söz konusu olduğundan hangi ayarları değiştirmemiz gerekli? DNS konfigurasyonlarında ne yapmamız lazım?

Bu konu ile ilgili sorularımı cevaplarsanız sevinirim..

 

 
Gönderildi : 11/07/2011 20:53

(@huseyinkartal)
Gönderiler: 651
Honorable Member
 

Merhaba ,

Öncelikle  mevcut  fiziksel işletim sistemini sanala  taşımak  için aşağıdaki  makaleden yararlanabilirsiniz.

http://www.cozumpark.com/blogs/virtualization/archive/2009/10/03/vmware-converter-ile-varolan-fiziksel-letim-sistemini-sanalla-t-rmak.aspx

Converter yazılımı  ile  sanallaştırdıktan sonra  mevcut  driverlarınız  silinecektir ve yeniden yüklenecektir  örneğin sizin broadcom marka iki adet ethernetiniz var ise vmware  onları kaldırıp kendi vm ethernetlerini takacaktır (sanal ethernet) ve manuel  olan ip adresleriniz yeni donanım olduğundan silinecektir bunları  elle  yeniden girmeniz  lazım.

Image  almak için extra  birşey  yapmanıza  gerek yok çünkü siz fiziksel işletim sistemini silmeyeceksiniz  yinede acronis gibi  bir yazılım ile  backup almanızı öneririm  ayrıca  acronis  alınan  backup dosyalarını  direk olarak sanallaştırmış olarak export edebilmektedir  sanallaştırma  geçişini  bu şekildede  yapabilirsiniz.

Exchange üzerinde IP değişkliğiniz  olacağından mx  kaydınızı  yeni ip adresine  yönlendirmeniz gerekmektedir bunu  alan adınızın tutulduğu  firmaya iletirseniz  size  yardımcı olacaklardır.

Kolay gelsin.

 
Gönderildi : 12/07/2011 12:47

(@MehmetaliGunesli)
Gönderiler: 133
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Hüseyin Bey çok teşekkürler. 

 
Gönderildi : 12/07/2011 13:17

Paylaş: