Forum

Mail Relay Özelliği...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

[Çözüldü] Mail Relay Özelliği Hakkında...

2 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
3,307 Görüntüleme
Selim GÜRAKSIN
(@selimguraksin)
Gönderiler: 438
Reputable Member
Konu başlatıcı
 

Merhabalar,

 

Kurumumuzda Hyper-V sanallaştırma ile oluşturulmuş bir yapımız var. Bu yapı içerisinde bir adet web sunucu ve bir adet exchange koşuyor. Web sunucum üzerinde IIS 7.0 ve entegre Plesk 8.2 çalışıyor. Web sunucu üzerindeki Plesk' in mail sunucusunu kullanmıyoruz. Onun yerine php.ini' den SMTP server olarak exchange sunucunun IP'sini veriyoruz. Bunu yaptığım zaman exchange serverda "Relay" özelliğini açmam gerekiyor. Relay özelliğini açtığım zaman başka sunucularda üzerimden mail gönderiyor ve bu yüzden exchange kuyruğumda bekleyen 10000 üzerinde mail oluyor ayrıca IP adresim diğer mail sunucular tarafından spam olarak işaretleniyor. Relayı kapattığım zamanda web sunucumun formları mail atmıyor.

Yaptığım ayarlar şu şekilde,
EMC' de Server Configuration - Hub Transport' dan Default Receive Connectors' un Authentication sekmesindeki Transport Layer Security ve Integrated Windows Authentication işareti. Permission Groups sekmesindeki Anonymous users, exchange users ve exchange servers işaretli.

Relay şuan kapalı durumda. Ben mi eksik yapıyorum yoksa bilmem gereken ayrıca bir ayar mı var. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Exchange Server : Windows 2008 Enterprise R2 Server - Microsoft Exchange Server 2010 SP1
Web Sunucu : Windows 2008 Server Enterprise R2 Server - Plesk 8.2 (Php çalışıyor).

Ayrıca web üzerindeki mail formlarım, php' nin mail fonksiyonunu kullanarak mail gönderiyor.

32' lik bir IP bloğum Spam yüzünden blacklistlerde işaretli. Yardımlarınızı bekliyorum.

İyi çalışmalar... 

 
Gönderildi : 07/05/2011 23:31

Hakan Uzuner
(@hakanuzuner)
Gönderiler: 32994
Illustrious Member Yönetici
 

Merhaba

Exch 2010 için yazılmış ancak kavramlar çok yakın, inceleyin sonra takıldığınız yerde aynı dili konuşacağımız için yardımcı olalım

http://www.cozumpark.com/blogs/exchangeserver/archive/2012/07/15/exchange-server-2007-ve-2010-internal-ve-external-relay.aspx

Aşağıdaki PS ile connector bazlı yetkileri kontrol edebilirsiniz

Get-ReceiveConnector "SSCAS0082\Auth Login" | Get-ADPermission | select user,extendedrights | Out-GridView -Title "Relay $(Get-Date)"

Aşağıdaki PS ile relay yetkisini alabilirsiniz

Get-ReceiveConnector "Default Frontend POSTACI" | get-ADPermission | where {($_.ExtendedRights -like "*ms-Exch-SMTP-Accept-Any-Recipient*") -and ($_.User -like "NT AUTHORITY\ANONYMOUS LOGON")} | FT -Wrap

Fakat exchange kurulduğu anda ne yazık ki internal relay açık gelir, yani @cozumpark.com">hakan@cozumpark.com dan @cozumpark.com">ali@cozumpark.com a relay yapabilirsiniz, bunu kapatmak istiyorsanız default connector üzerinde ip bazlı kabul ayarı yapmalısınız, örneğin firewall ve diğer exchange sunucusu dışında smtp isteği almamalı.

Danışman - ITSTACK Bilgi Sistemleri
****************************************************************
Probleminiz Çözüldüğünde Sonucu Burada Paylaşırsanız.
Sizde Aynı Problemi Yaşayanlar İçin Yardım Etmiş Olursunuz.
Eğer sorununuz çözüldü ise lütfen "çözüldü" olarak işaretlerseniz diğer üyeler için çok büyük kolaylık sağlayacaktır.
*****************************************************************

 
Gönderildi : 09/05/2011 20:21

Paylaş: