Forum

Exchange 2007 Backu...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2007 Backup

11 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
364 Görüntüleme
(@BerkerYILMAZ)
Gönderiler: 53
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar öcelikle herkese kolay gelsin,backup ile ilgili konular var ancak benim sormak istediğim biraz farklı,şimdi biz şirket bünyemizde 2008 SBS server ile beraber excahange 2007 kullanıyoruz ikiside tek bir makinede benim söyle bir sorum olucak size ALLAH göstermesin iş yerinde bir yangın çıktı ve serverlarımız kullanılmaz hale geldi ve elimde sadece aldığım backuplar var,ben başka bir makine kurup elimdeki yedeği hayata geçirip serverımdaki kullanıcıları ve mail boxlarını en son aldığım halde nasıl kullanabilirim yani nasıl bir backup almam gerekiyor yani öyle bişeki yeni kurduğum makine eski kaybolan makineyle aynı olucak isimleri felan ve ben backup yüklediğimde kullanıcılar ve mailboxlar son haline gelmesini istiyorum bunun için nasıl bir yedekleme almam gerekiyor yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum teşekkür ederim.

 
Gönderildi : 18/12/2010 21:28

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

SBS 2008' deki backup şekli external cihazlaradır, ister custom deyip data bazlı backup alırsın, ister full deyip tüm sunucuyu cataloglarıyla alırsın. İkinci yöntemle alırsan, aynı isimlerde kurduğun yere restore edebilirsin. Ben denedim oldu, restore ederken application olarak seçip Exchange' i dönebiliyorsun. Fakat felaket senaryosu diye düşünüyorsan, daha profesyonel yedekleme çözümlerine gidebilirsin. Neredeyse tüm yedekleme programlarının SBS sürümleri mevcut. Bunları kullanabilirsin. Neticede domain adı aynı olmasa da mailbox bazlı yedek alırsan, yeni bir mailbox açsan bile eskilerini yeni mailboxlara import etme şansın var.

 
Gönderildi : 20/12/2010 02:06

(@BerkerYILMAZ)
Gönderiler: 53
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

cvp için teşekkür ederim,bende şu şekilde bir çözüm kurdum kafamda ancak daha deneme fırsatım olmadı, önce cmd ekranında active directory nin backup alıyım daha sonra windows server backup kullanarak costum diyip C ve D nin yedeğini alıp daha sonra kurduğum makineye önce cmd komutuyla aldığım active directory geri yükleyip daha sonra windows server backup ile aldığım backupı geri yüklersem olur diye düşündüm,ben 2008 serverı active directory yedeğini bir tek komut ekranından alındığını sanıyordum,sizin dediğiniz gibi full backup alındığında active directory deki kullanıcılar ve mailboxları yeni kurulacak makinede geri geliyormu acaba ?

 
Gönderildi : 20/12/2010 15:45

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

SBS biraz farklı, ama denemeye değer, backup çözümlerini en kolay senin de dediğin gibi deneme yanılmayla bulursun. Sen dene sorun olduğunda yazarsın çözeriz.

 
Gönderildi : 20/12/2010 22:39

(@BerkerYILMAZ)
Gönderiler: 53
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

windows backup ile aldığım yedeği aynı isimde olan başka bir sunucuya yükleyemiyorum,komut satırından aldığım AD yedeğinide aynı isimdeki başka bir sunucuya yükleyemiyorum,sunucuyu Directory Sercives Restore modunda açıyorum backup olan diskide sunucuya takıyorum ve wbadmin get versions bu komutu girdiğimde hiç bir yedekleme bulunamadı diyor,aldığımız backupları aynı isimdeki başka bir sunucuya kuramıyormuyuz hem kullanıcı hemde mailboxlarını,sadece backup aldığımız sunucuyamı geri dönüş yapabiliyoruz,çünkü farklı sunucuya yüklemeye kaltığımızda komut satırından aldığım AD backuplarI o sunucudan alınmadığı için backupları görmüyor,windows backup ile aldığım tam backup ile uygulama olarak exchange geri döndürmeye çalıştığımda da hata veriyor geri yükleme tamamlanamıyor diye,bunun nasıl bir çözümü olabilir acaba ?

 
Gönderildi : 29/12/2010 14:33

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

İşletim sistemi versiyonu ve exchange server versiyonun aynı mı? isim ve domain adının birbirini tutması belki bekleniyor olabilir. Bunun dışında SID' ler birbirini tutmadığı icin de restore edemiyor olabilirsin. Bunun net çözümü makineyi baştan kurup restore yapmak veya bir önceki postta belirttiğim gibi 3rd prof. bir yedekleme yazılımıyla işi çözmektir. Tahminimce Win. backup sistem çökmelerine karşı degil de sistem ayaktayken veri kaybını önlemeye yönelin bir önlem. Fakat sanal ortamda bu dedigini test edip tam bilgi sunacagim.

 
Gönderildi : 29/12/2010 23:40

(@BerkerYILMAZ)
Gönderiler: 53
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

İlginize teşekkür ederim,bende sanal makinada windows backup ile ve komut satırından aldığım AD yedekleri yüklemeye çalıştım ancak olmadı,sanal makineyide gerçeğiyle bire bir aynı yaptım dediğim gibi yedekleri görmüyo o makina üzerinden alınmadığı için,dediğiniz gibi windows backup ayakta olan ama zarar görmüş aynı makineyi ayağa kaldırmak için olduğunu düşünüyorum bende,3 party program olarak nasıl bir program kulanmalıyım acronis var ancak onu bir kere kullandım ve şuan nasıl kullanıldığını bile unuttum ayrıca kullanıcağımız program makine açıkken yedek almalı ve bir başka aynı mekineye yükleme yapabilmeliyiz,ben sizden sonucu bekliycem aynı zamanda bende denemeler yapmaktayım.

 SID uyumsuzluğuda söz konusu tabiki SID leri ile birlikte taşımak için adc server kurup asıl serverla senkronize edip daha sonra adc serverı asıl server yapmak  gerekiyor ama benim istediğim asıl server komple gitti ve elimizde sadece backuplar olduğunda aynı isimdeki ve ayardaki bir başka makineye kurup kaldığı yerden devam ettirmek.

 
Gönderildi : 30/12/2010 15:10

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Bu söylediklerine en uygun yedekleme çözümü : Acronis Advanced Server with Universal Restore. Kavi şirketi ile görüş.

Bu yazılımı kullanirsan istedigin bir yere donanım farkı olmadan restore edebilirsin.

 
Gönderildi : 31/12/2010 15:23

(@BerkerYILMAZ)
Gönderiler: 53
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Bahsettiğiniz Acronis Advanced Server with Universal Restore boot cd sini kullanarak imaj aldım ve aldığım imajı evimde sanal makinede deniycem,merak ettiğim bir konu daha var aslında ben şimdi o imajı yüklediğimde o imajın üzerine windows backup ile aldığım yedekleride yedirebilecekmiyim acaba,imajı bugun aldım ve yarınki windows backup yedeğinide evde deniycem bakalım bugun aldığım imaj üzerine yarınki mail boxlarıda ekleyebilecekmiyim sonucu burda paylaşıcam yardımlarınız için tekrar teşekkürler.

 
Gönderildi : 05/01/2011 12:09

(@BerkerYILMAZ)
Gönderiler: 53
Trusted Member
Konu başlatıcı
 

Sonunda istediğimi başardım nasıl yaptığımıda kısada açıklamak istiyorumki elimden geldiğince başka arkadaşlarada yardımım dokunur belki,bu işlemi yaparken sadece Acronis Advanced Server with Universal Restore işimizi görmüyo malesef ama büyük rol oynadığı kesin,öncelikle windows backup ile günlük zamanlı bir şekilde C ve D nin backuplarını alıyoruz daha sonra bir kereye mahsus Acronis Advanced Server with Universal Restore ile sistemin C diskinin imajını alıyoruz "disk kapasitesine göre 2 saat veya daha fazla sürmekte" daha sonra bi harici diske hem acronis ile aldığımız imajı hemde windows backup ile aldığımız yedekleri atıyoruz,sonrasında farklı bir donanıma bu yedekleri kurmak için ilk önce windows 2008 cd sini takıp server işletim sistemimizi kuruyoruz kurulum bittikten sonra hiç bir ayar yapmadan bilgisayarı yeniden başlatıp acronis cd mizi boot edip imajı C diskine yüklüyoruz "imaj boyutuna göre işlem 12 saat civarında sürmekte" işlem bittikten sonra windowsun açılmadığını görüp emeklerim boşuna gitti demiyoruz ben şahsen bian öyle dedim:) ama hemen tekrar windows 2008 cd takıp onar diyip daha sonra backupları geri yükle seçeneğini seçip harici diskimizde bulunan windows backup ile alınmış yedekleri sistem kendi buluyor ve siz sadece ileri diyip devam ediyorsunuz yaklaşık 1.5 saat civarında da bu işlem sürüyor,restore işlemi bittikten sonra sistem kendini yeniden başlatıyor ve bütün kullanıcılarınız mailboxlarınız eski sisteminizde ne varsa karşınızda;)

Not:Windows açıldıktan sonra yaklaşık bi 30 dakkika bilgilerinize ulaşamıyorsunuz sadece windowsun yeni donanımları algılamasını bekleyin daha sonra tekrar yeniden başlatmanızı istiyecek ve herşey karşınızda.

 

Alper bey sizede çok teşekkür ediyorum bu süreçte bana yardımcı olduğunuz için

 
Gönderildi : 09/01/2011 23:03

(@cozumpark)
Gönderiler: 16309
Illustrious Member Yönetici
 

Yardımcı olabildigime sevindim. Daha önce uğraşmış ve başaramamış arkadaşlar için tecrübeniz referans olacaktır.

 
Gönderildi : 09/01/2011 23:09

Paylaş: