Forum

Exchange 2010 Outlo...
 
Bildirimler
Hepsini Temizle

Exchange 2010 Outlook Anywhere Hakkında birkaç soru

3 Yazılar
2 Üyeler
0 Likes
328 Görüntüleme
(@DenizDeniz)
Gönderiler: 134
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Arkadaşlar  selamlar Exchange 2010 da  Outlook Anywhere açmayı  düşünüyorum sizlere bu konu hakkında  bir kaç sorum olucak yardımlarınız için şimdiden  teşekkürler..

1- olarak http://www.cozumpark.com/blogs/exchangeserver/archive/2010/05/30/exchange-server-2010-outlook-anywhere.aspx bu makaleye göre  aktif edeceğim .

2- http://www.cozumpark.com/blogs/videolar/archive/2010/08/22/video-exchange-server-2010-sertifika-y-kleme-lemleri.aspx bu makaleye  görede yeni bir sertifika oluşturacağım şimdi sorularım burada  başlıyor .

1-Öncelikle Outlook Anywhere için autodiscover.domain.com kaydını  dış dünyadaki dns de açmam gerekiyormu yoksa internal 'daki dns'de açmam yeterlimidir.

2- Olarak Outlook Anywhere için sadece 443 portunu  açmam yeterlimidir ? başka  bir  port açmaya  gerek varmıdır 

3- Outlook Anywhere' ile domainde  olmayan bir makineye mail çektirebilirmiyim ve nasıl bir  ayar yapmam gerekiyor 

4- Exchange için hazırlamış olduğum yeni sertifikayı GPO dan bütün clientlara yüklemem gerekiyormu yada Outlook Anywhere kullanıcak pc'lere yeterlimidir.

İlginize çok teşekkür ederim uzun sorularım oldu anlayışınız için teşekkürler

 
Gönderildi : 26/08/2010 02:38

(@bugrakeskin)
Gönderiler: 5088
Illustrious Member
 

Merhaba

1. Gerçek dns server da da bu kaydı açmanız gerekir.

2. Dışarıdan gelen bağlantılar için 443 yeterlidir.

3. domainde olan clientlar için yapacağınız ayardan farkı yok. makine domaine member değil ama kullanıcı domain de . dolayısıyla autodiscover bulacaktır.

4. Sertifikaya içeride ki yani domainde oturum açan kullanıcılar güveneceklerdir. Dışarıdan gelecek olan kişiler için sertifikayı import ettirmeniz lazım.

 

 
Gönderildi : 26/08/2010 11:38

(@DenizDeniz)
Gönderiler: 134
Estimable Member
Konu başlatıcı
 

Hocam merhaba bu  dediklerinizin hepsini Exchange 2010 üzerine yaptım fakat bağlantı sağlayamadım yaptıklarım şu şekilde 

Sistemim kurulu mail alış verişi  yapılıyor 

DNS'im üzerine  kayıtlar şu şekilde xxx.local domain adım ,  abcd.com dış domain adım bu kayıdın altına mail.abcd.com açtım ip si exchange server'ım , sonrasında  autodiscover.abcd.com yine ip si exchange server'ım , autodiscover.abcd.com dış dünyadaki kaydı  ise exchange in bulunduğu  dış bacak ip'si  kayıtlarımı  bu şekilde  açtım  sonrasında ise  portaldeki makalelere göre sertifikayı yeniledim yeni sertifika sorunu iç tarafda  yok ama şu şekilde  yine localde hata alıyorum fqdn yazarak owa'ya  bağlanırsam sertifika hatası veriyor ama  mail.abcd.com yazarsam  vermiyor aynı şekilde ip'dende baglanırsam hata alıyorum Outlook aywhere'i açtığımda parola ekranı geliyor fakat giriş yaptığımda bağlanılmıyor , vpn ile bağlanıp outlook tanımlaması yaptırdım fakat vpn i kesip anywhere den  bağlanmaya çalıştığımda kullanıcı adı parola soruyor ama giriş yaptığımda bağlantı sağlanmıyor Local Computer --> Trusted Root Certification Authorites sertifikayı import ettim ama çalıştıramadım aca  nerede yanlış yapmış olabilirim ..

şimdiden teşekkürler 

 
Gönderildi : 11/12/2010 16:38

Paylaş: